FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zasebni sastanci Kvarteta s Izraelom i Palestincima 26. listopada

WASHINGTON, 17. listopada 2011. (Hina/AFP) - Izaslanici Bliskoistočnog kvarteta (SAD, EU, UN, Rusija) odvojeno će se sastati s izraelskim i palestinskim predstavnicima 26. listopada u Jeruzalemu, objavio je State Department u ponedjeljak.

"Izaslanici Kvarteta sastat će se sa stranama 26. listopada u Jeruzalemu radi pripreme nastavka pregovora", rekao je glasnogovornik Mark Toner, precizirajući da se radi o dva odvojena sastanka.

Bliskoistočni kvartet je 23. rujna predložio plan pokretanja mirovnih pregovora između Izraelaca i Palestinaca, prekinutih dulje od godinu dana. Prijedlog predviđa nastavak dijaloga za manje od mjesec dana i zaključenje mirovnog sporazuma u roku od godinu dana.

Izraelci i Palestinci su prihvatili plan, ali njihove reakcije navode na oprečna tumačenja te inicijative. Palestinska samouprava je upozorila da će odbiti nastavak izravnih pregovora ako Izrael ne zaledi naseljavanje na okupiranim teritorijima.

Šefica diplomacije Europske unije Catherine Ashton u nedjelju je optužila Izrael da priječi mirovne napore odlukom o nastavku izgradnje stanova u istočnom Jeruzalemu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙