FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kralj Abdulah uspješno operiran

RIJAD , 17. listopada 2011. (Hina/AFP) - Saudijski kralj Abdulah (87) uspješno se oporavlja nakon ponovne operacije kralježnice u bolnici u Rijadu, stoji u priopćenju iz kraljevske palače.

"Operacija kojom je trebalo ojačati vezivno tkivo oko trećeg kralješka uspješno je obavljena", stoji u kratkom priopćenju službene novinske agencije Spa. Zdravlje kralja Abdulaha pozorno se prati u toj islamskoj kraljevini sa strogo hijerarhijskim političkim sustavom. Kralj je prošle godine podvrgnut dvjema operacijama leđa u SAD-u zbog hernije diska.

Nakon operacije u studenome u New Yorku imao je postoperativne komplikacije, odnosno hematom, zbog čega je početkom prosinca ponovno operiran, a zatim se od 22. siječnja 2011. oporavljao u Maroku. 23. veljače, kralj Abdulah se vratio u domovinu nakon tromjesečnog izbivanja.

Životna dob i hospitalizacija kralja Abdulaha u inozemstvu pokrenuli su nagađanja o tomu tko bi u budućnosti mogao voditi državu. Njegov nasljednik je princ Sultan, također stariji od 80 godina, a od lipnja se nalazi na liječenju u SAD-u.

Sljedeći u nasljednom redu je princ Najef, ministar unutarnjih poslova od 1975., koji se bliži 80. godini života. Smatraju ga još konzervativnijim političarom od njegove starije braće, kralja i prestolonasljednika.

Za razliku od većine svjetskih monarhija, u Saudijskoj Arabiji nasljedna linija ne ide izravno s oca na najstarijeg sina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙