FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrast - predizborom do najboljih kandidata

ZAGREB, 17. listopada 2011. (Hina) - Čelnici političkog pokreta Hrvatski rast-Hrast najavili su danas, na konferenciji za novinare, da će temeljem iskazane potpore građana njihovim kandidatima u svakoj pojedinoj izbornoj jedinici tijekom predizbora, a ne odlukom stranačke središnjice ili rezultata političke trgovine, sastaviti izborne liste za predstojeće parlamentarne izbore.

Za kandidaturu će trebati prikupiti minimalno 100 potpisa i kandidat će biti potvrđen od Velikog vijeća Hrasta, a predizbor će trajati dok se ne objavi početak predizborne kampanje, pojasnio je član Predsjedništva Hrasta Krešimir Miletić.

Istaknuo je da Hrast okuplja domoljube, branitelje i građane koji nisu okaljali svoj ugled i uživaju potporu u sredinama u kojima žive, njeguju kršćanske, tradicionalne i obiteljske vrijednosti te se zalažu za očuvanje suverenosti Hrvatske.

Zastupnici Hrvatskog sabora zastupaju interese svojih stranaka, a ne građana i zbog toga postoji velika apstinencija birača zbog beznađa, pa Hrast, za razliku od vladajućih elita, to želi promijeniti nudeći im kandidate koji imaju njihovu potporu, rekao je Miletić.

Član Predsjedništva Hrasta, predsjednik Hrvatskog kulturnog vijeća i književnik Hrvoje Hitrec ocijenio je da događaji u hrvatskoj politici pokazuju da se "zemlju i društvo ne vodi nikamo", jer je okrnjen hrvatski suverenitet i stvorena drugorazredna država.

Ljudi su malodušni i u depresiji, očekuju nešto novo, a Hrast smatra da ima odgovore na pitanja zaštite suvereniteta i gospodarske modernizacije Hrvatske, jer vladajuće elite na tim poljima nisu ništa postigle, rekao je Hitrec. Hrvatska treba imati ulogu u međunarodnoj zajednici koju zaslužuje, biti gospodarski konkuretna s reformiranim školstvom i visokim obrazovanjem koje odgovara realnosti te s očuvanim kulturnim identitetom zbog očekivanog ulaska u EU.

Umirovljeni brigadni general i zapovjednik 1. mehanizirane brigade Tigrova Tomo Medved kazao je da Hrast na prvo mjesto stavlja čovjeka i građanima nudi aktivno sudjelovanje u kreiranju budućnosti. Upozorio je na progon hrvatskih branitelja koji su se iskazali tijekom Domovinskog rata, a i u mirnodopskom razdoblju sposobnošću da doprinesu boljitku hrvatskog društva. Branitelji trebaju biti vrijednosni stup hrvatskog društva i nositelji njegova razvoja, a Hrast im daje mogućnost da preuzmu odgovornost i svoje znanje i sposobnosti stave na raspolaganje društvu i izgradnji bolje budućnosti, rekao je Medved.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙