FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Završen prosvjed, dio prosvjednika ostali na plenumu

ZAGREB, 15. listopada 2011. (Hina) - Prosvjed protiv neoliberalizma službeno je završen večeras oko 19 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, ali je dio prosvjednika unatoč tome odlučili ostati na središnjem zagrebačkom trgu kako bi s plenumom utvrdili daljnji tijek njihovih akcija.

Na središnjem zagrebačkom trgu okupilo se, prema novinarskim pocjenama, oko tri tisuće prosvjednika koji su izrazili svoju nezadovoljstvo vladajućim sustavom u kojem ih, kako su navodili, iskorištavaju političari u sprezi s neoliberalnim kapitalistima.

Na skupu su se obratili predstavnici udruga koje podržavaju prosvjed, ističući kako je Hrvatska u dužničkom ropstvu, da nam je potrebno planetarno zajedništvo i zalažući se za izravnu demokraciju, besplatno obrazovanje.

Nakon što je skup službeno završen u 19 sati dio prosvjednika je ostao na 'plenumu', a prosvjednici se uključuju u raspravu iznoseći svoje prijedloge za daljnje akcije i zahtjeve za promjenama sustava. Organizatori su dva puta napomenuli kako je, zbog policijske dozvole, službeni prosvjed završen u 19 sati.

Prosvjed protiv neoliberalizma, korporativne pohlepe i utjecaja kapitala na politiku u Zagrebu je počeo nešto iza 18 sati čime se Hrvatska pridružila globalnom građanskom pokretu "Ujedinjeni za globalnu promjenu, 15. listopada". Poduprli su ga sindikalne središnjice, plenum Filozofskog fakulteta, aktivisti Građanske akcije, Društvena mreža građana, Mreža anarhosindikalista, Pravo na grad i Zelena akcija.

Prema novinarskim zapažanjima prosvjed se odvijao bez incidenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙