FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Siriji novi ustav za četiri mjeseca

DAMASK, 15. listopada 2011. (Hina/AFP) - Sirijski predsjednik Bašar al Asad objavio je u subotu uredbu kojom se osniva povjerenstvo koje će u iduća četiri mjeseca osmisliti nacrt novoga ustava, što su izborili prosvjednici na narodnome ustanku, objavila je državna agencija Sana.

Rad na novome ustavu bio je jedan od glavnih zahtjeva oporbe na početku ustanka 15. ožujka, a poslije su počeli i zahtjevi za odlaskom predsjednika. Asad je "danas izdao predsjednički dekret kojim se osniva nacionalni odbor za rad na projektu sirijskoga ustava", objavila je Sana.

"Taj odbor ima maksimalno četiri mjeseca od dana objave uredbe" za izradu nacrta novoga ustava, dodaje agencija. Odbor se sastoji od 29 članova, među kojima je i Kadri Džamil, šef sirijske komunističke partije koji je predsjedao izaslanstvom sirijske "umjerene" oporbe u nedavnu posjetu Rusiji.

Mohamas Sad Beitan, dužnosnik stranke Baas koja je na vlasti u Siriji, potvrdio je da će će o budućem ustavu, koji treba prihvatiti i parlament, odlučivati na referendumu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙