FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabrana nova vinska kraljica Zagrebačke županije za 2012.

ZAGREB, 14. listopada 2011. (Hina) - Nova vinska kraljica Zagrebačke županije za 2012. godinu je Jelena Rožić iz Gradeca, magistra agrobiznisa i ruralnog razvitka, a počasnu lentu i krunu primit će na svečanosti sredinom studenoga, priopćeno je danas iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Jelenu Rožić izabrao je 6. listopada deseteročlani ocjenjivački žiri na čelu sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem. Samo ocjenjivanje održano je u vinotočju obitelji Velimira Jagunića na Plešivičkoj vinskoj cesti. Prva pratilja je Martina Bereček iz Jastrebarskoga.

Uz njih za titulu su ove godine konkurirale Nevenka i Valentina Jerbić iz Jastrebarskoga, Maja Matijaš iz Dugog Sela te Petra Skenderović iz Donjeg Dragonošca.

Kandidatkinje su morale pokazati znanje o tradiciji i običajima Zagrebačke županije, vinogradarstvu, vinarstvu i podrumarstvu, turizmu i eno-gastronomiji. U praktičnome dijelu testiranja komentirale su i opisivale ponuđena vina te ih sljubljivale s jelima.

Inače, Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom izbora vinske kraljice još 2003. godine. Uz još uvijek aktualnu vinsku kraljicu za 2011. godinu Kristinu Vugrin iz Samobora, do sada su izabrane Ivana i Nataša Puhelek, te Žana Šterc iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović, Ivana Jambrović te Gabrijela Vrbetić iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba i Sandra Jerković iz Ivanić-Grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙