FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polonski tuži Lebedeva zbog klevete

LONDON, 13. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Ruski građevinski poduzetnik Sergej Polonski, kojega je u jednoj televizijskoj emisiji udario medijski tajkun Aleksander Lebedev, tužit će Lebedeva za klevetu u Velikoj Britaniji jer je izjavio da je dobio ono što je zaslužio.

Lebedev je izjavio za BBC da ga je Polonski vrijeđao 90 minuta "što je završilo izravnom agresijom na mene, zapravo s prijetećim potezom".

Britanija ima stroge zakone o kleveti koje omogućavaju lakše podizanje tužbe nego što je to u drugim zemljama. Zagovornici promjene tih zakona kažu da stranci često dolaze u Britaniju kako bi tužili jedni druge.

Ruski tužitelji već su otvorili istragu tog slučaja i optužili su Lebedeva, vlasnika britanskih novina Independent i London Evening Standard i bivšeg agenta KGB-a, za huliganizam zbog incidenta u rujnu u kojemu je udario Polonskog u lice tijekom televizijske emisije.

Ako bude osuđen u Rusiji mogao bi dobiti pet godina zatvora.

Prepirke u studiju izbile su dok su gosti emisije raspravljali o globalnoj financijskoj krizi. Lebedev je udario Polonskog nakon čega je Polonski pao sa stolice.

Odvjetnik Polonskog izjavio je kako je Lebedev pogoršao stvar kada je u intervjuima koje je dao nakon incidenta, među kojima i u onima danim britanskim novinama, branio svoj napad kao opravdani odgovor na ponašanje Polonskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙