FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINGOR: DINA-Petrokemija redovito dobiva struju

ZAGREB, 13. listopada 2011. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva opovrgnulo je bilo kakve aktivnosti oko iznenadne i neplanirane obustave isporuke električne energije Dina-Petrokemiji u Omišlju ističući da ta tvrtka redovito dobiva struju, te naglašava da je samim potpuno nepotrebno i neutemeljeno sazivanje Stožera zaštite i spašavanja Primorsko-goranske županije koje najavljuje primorsko-goranski župan.

Ističe se to u priopćenju kojim je Ministarstvo večeras reagiralo na dopis koji je danas primorsko-goranski župan Zlatko Komadina uputio predsjednici Vlade Jadranki Kosor i nadležnim ministrima, među kojima i ministru gospodarstva Đuri Popijaču.

U dopisu župana se, pored ostalog, navodi kako je (župan) "u saznanju da je zbog obustave isporuke električnom energijom društvu DINA-Petrokemija u Omišlju u tijeku zaustavljanje rada petrokemijskih postrojenja" te "postoji opasnost kako za stanovništvo tako i za okoliš", te "stoga saziva Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije".

Ministarstvo ističe da "ovo što župan Zlatko Komadina navodi u dopisu - jednostavno rečeno - nije istina".

"Istina je kako društvo DINA-Petrokemija u Omišlju redovito dobiva električnu energiju, koja ni u jednom trenutku nije bila obustavljena te kao resorno ministarstvo najenergičnije opovrgavamo bilo kakve aktivnosti oko iznenadne i neplanirane obustave isporuke električne energije od strane HEP-a", ističu iz Ministarstva.

"Samim time je", naglašavaju iz Ministarstva gospodarstva, "potpuno nepotrebno i radi ovoga neutemeljeno sazivanje Stožera zaštite i spašavanja Primorsko-goranske županije, čiju sjednicu Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan, saziva i o tome obavještava u gore navedenom dopisu".

"Ovakvo postupanje župana Zlatka Komadine nam je u najmanju ruku čudno i neutemeljeno jer uopće nije kontaktirao nadležna tijela o činjeničnom stanju nego je vjerojatno nasjeo na informacije iz Uprave DINE te je bez ikakvog razloga prouzročio uznemiravanje javnosti", navodi se u priopćenju Ministarstva.

Naravno, dodaje se, "bilo kakvo gašenje električne energije DINA-Petrokemiji zbog neplaćanja računa bit će strogo nadzirano i kontrolirano".

U priopćenju se napominje kako Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i dalje pokušava riješiti probleme vlasničkog, organizacijskog i financijskog restrukturiranju Dioki Grupe usprkos otporu i protivljenju vlasnika Dioki Grupe i neaktivnosti same Uprave.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙