FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Požeško-slavonskoj županiji najviše požara u zadnjih 10 godina

POŽEGA, 13. listopada 2011. (Hina) - U 10 prošlih godina u Požeško-slavonskoj županiji u rujnu i dijelu listopada nije bilo toliko požara kao ove godine - 38 u rujnu i u prvih deset dana listopada čak 22, rekao je danas na konferenciji za novinare u požeško-slavonskoj Policijskoj upravi (PU) voditelj inspektorata Davor Paškvan.

Lani u tom razdoblju nije izbio nijedan požar, rekao je Paškvan, navevši kako je u cijeloj ovoj godini u županiji bilo 189 požara koji su nanijeli štetu od gotovo 2,4 milijuna kuna.

Lani je bilo 70 požara, a šteta je iznosila 3,5 milijuna kuna. Tako povećanu broju požara, kako je rekao Paškvan, uzrok je dugotrajna ljetošnja suša koja se nastavila u rujnu i prvom tjednu listopada. Najviše požara, čak 151, izbilo je na otvorenom prostoru, koji su zahvatili gotovo 240 hektara. U požarima je jedna osoba smrtno stradala i tri su ozlijeđene. Lani u istome razdoblju, kako je istaknuo Paškvan, ozlijeđena je samo jedna osoba.

Zbog izazivanja požara iz nehaja protiv 36 osoba, odnosno poznatih počinitelja, podnesena su 34 optužna prijedloga, od kojih su sudovi riješili 15. Od ukupno 36 počinitelja 22 su muškarca i 14 žena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙