FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženi za ubojstvo starice pokušao se objesiti

ZAGREB/RIJEKA, 11. listopada 2011. (Hina) - Pritvorenik Franko Valić (23), nepravomoćno osuđen na 28 godina zbog silovanja i ubojstva 73-godišnje susjede u Podhumu kraj Rijeke, pokušao se objesiti u riječkom zatvoru 3. listopada, potvrdili su danas iz Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.

Navodeći samo inicijale pritvorenika, u priopćenju ravnatelja te uprave Branka Perana ističe se da je Valić u 2,45 sati u zatvoru u Rijeci pokušao počiniti samoubojstvo vješanjem. Odmah je pozvana hitna medicinska pomoć koja ga je prevezla u riječki Klinički bolnički centar, a nakon pružene pomoći i obrade pritvorenik je poslan u Zatvorsku bolnicu u Zagreb.

O svemu je odmah obaviješten sudac Županijskoga suda u Rijeci koji vodi postupak, a "utvrđivanje razloga samoozljeđivanja pritvorenika je u tijeku", stoji u priopćenju.

Pozivajući se na neslužbene izvore, neki su mediji prije objavili da se Valić htio objesiti plahtom u zahodu, a spasili su ga drugi zatvorenici koji su čuli neobične zvukove. Nagađa se da je prije pokušaja samoubojstva sutkinji riječkoga Županijskog suda Iki Šarić ostavio pismo u kojem je ponovio da nije kriv te da više nikome ne želi tratiti vrijeme.

Valić je početkom prošle godine nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 28 godina - 21 godinu dobio je za teško ubojstvo, a osam za silovanje. No, Vrhovni sud ukinuo je presudu i naložio ponavljanje suđenja koje je danas počelo na riječkom Županijskom sudu.

Suđenje je ponovno zatvoreno za javnost, a za današnje ročište na koje je doveden optuženi pozvano je nekoliko svjedoka.

Na prvom suđenju Valić je tvrdio da je krivac njegov otac koji je podmetnuo dokaze protiv njega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙