FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 10. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

GDANJSK/ZAGREB

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Gdanjsku od Austrije 1:3, te je tako ostala bez polufinala i medalje. U dvoboju koji je Hrvatskoj mogao donijeti odličje, naši stolnotenisači nisu imali odgovor na bivšeg svjetskog prvaka Wernera Schlagera, koji je pobijedio i Zorana Primorca i Andreja Gaćinu, a jedini bod donio je Tan Ruiwu svladavši Daniela Habesohna. Hrvatsku sada očekuje borba za poredak od petog od osmog mjesta, dok su stolnotenisačice u razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta. Osim Austrije, polufinale je izborila i najjača selekcija na prvenstvu, Njemačka, koja je s 3:1 izbacila Grke.

AUSTRIJA - HRVATSKA 3:1

Werner Schlager - Andrej Gaćina 3:1 (9,-6,6,9)

Robert Gardos - Zoran Primorac 3:2 (-11,-7,5,8,8)

Daniel Habesohn - Tan Ruiwu 2:3 (-3,12,8,-12,-9)

Werner Schlager - Zoran Primorac 3:1 (10,7,-16,6)

ŠANGAJ/ZAGREB

Hrvatski Ivan Dodig izgubio je u prvom kolu ATP turnira u Šangaju od Kolumbijca Santiaga Giralda s 1:6, 6:3, 6:4 za dva sata igre. Nakon odličnog prvog seta, Dodig je izgubio snagu i koncentraciju protiv 48. igrača svijeta, a u trećem setu se ključnim pokazao gubitak servisa kod rezultata 1:1. Međugorac je u dvoboju imao 8 as-servisa, ali i 7 dvostrukih pogrešaka.

ROVINJ

Premda je sutra na rasporedu iznimno važna utakmica protiv Latvije u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2012. reakcije na poraz od Grčke u Pireju i dalje su središnja tema u krugovima hrvatske nogometne reprezentacije, a dan uoči utakmice novinarima se u Rovinju uz izbornika Slavena Bilića obratio i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna. "Borit ćemo se do zadnje sekunde. Ja sam po prirodi praznovjeran i ne vjerujem da će nam se baš svi rezultati poklopiti. No, dok ima šanse mi ćemo se boriti" - kazao je Srna i dodao kako ova reprezentacija ima karakter te da vjeruje u suigrače i kako je rekao "ukoliko pristup bude pravi, neće biti nikakvih problema protiv Latvije". Na pitanje novinara je li ga Zdravko Mamić nakon poraza, kao kapetana, pitao za mišljenje o Igoru Štimcu kao mogućem novom izborniku Dario Srna je odgovorio kako to nije istina. Ja nisam tu ni da smjenjujem ni da biram izbornike. Stojim iza Slavena Bilića i njegova sam desna ruka na terenu. Nažalost, papir trpi sve" - istaknuo je Srna dodavši kako je i s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem, koji je jučer doputovao u Rovinj, a danas već otputovao u Rijeku, razgovarao uglavnom o utakmici na Kantridi.

"Smatram da je to sada prioritet, ipak smo mi svi profesionalci", poručio je Srna.Izbornik reprezentacije Slaven Bilić izvijestio je novinare kako se kod Nikole Kalinića koji, kao i Nikica Jelavić neće kandidirati za sutrašnji susret, ne radi o napuknuću ligamenata te da će za par tjedana biti potpuno fit."Sutra se moramo nametnuti jer nam treba visoka pobjeda od tri, četiri ili pet golova razlike" - istaknuo je Bilić.

Kantrida.

TARTU/ZAGREB

U utakmici 5. skupine kvalifikacija za EURO nogometaša do 21 godine u Tartuu je Hrvatska svladala Estoniju s 1:0 pogotkom Ante Vukušića u 89. minuti iz kaznenog udarca. Pred 600 gledatelja na stadionu Tamme sudio je Anastasilou iz Cipra

Ovo su prvi bodovi i prvi zgoditak za izabranike Ive Šuška koji su dosad izgubili od Gruzije (0:1), Švicarske (0:4) i Španjolske (0:2). Sljedeću utakmicu Hrvatska igra 14. studenoga u Puli, opet protiv Estonije.

ZAGREB/TOKIO

Na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Tokiju od tri hrvatska predstavnika u kvalifikacijama višeboja nitko nije izborio finale, a najbolji rezultat ostvario je Marijo Možnik, koji je bio 10. na preči, što znači da je druga rezerva u finalu te sprave. Najbolji na preči bio je Japanac Yusuke Tanaka (15.600), dok je Možnik ostvario ocjenu 14.933. Na konju s hvataljkama Robert Seligman bio je 34. sa ocjenom 14.366, dok je u višeboju Filip Ude osvojio 58. poziciju sa rezultatom 83.497.

ZAGREB/GDANJSK

U razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta na Europskom prvenstvu u Poljskoj ženska stolnoteniska reprezentacija Hrvatske pobijedila je Ukrajinu sa 3-2. Hrvatska je povela 1-0 zahvaljujući Corneliji Molnar, koja je svladala Polinu Trifonovu sa 3-0 u setovima. No, onda su Ukrajinke preokrenule, Margaryta Pesotska je bila bolja od Tamara Boroš (3-0), a Ganna Gaponova je svladala Yuan Tian (3-2).

Ipak, Tamara Boroš je donijela poravnanje na 2-2 svladavši Trifonovu sa 3-1, a pobjedu Hrvatskoj donijela je Cornelia Molnar, koja je u uzbudljivom meču svladala Pesotsku sa 3-2. Hrvatske stolnotenisačice sutra će igrati protiv Luksemburga i u slučaju pobjede borit će se za 9. mjesto.

UKRAJINA - HRVATSKA 2:3

Polina Trifonova (UKR) - Cornelia Molnar (HRV) (9:11, 4:11, 7:11)

Margaryta Pesotska (UKR) - Tamara Boroš (HRV) (11:5, 11:7, 11:9)

Ganna Gaponova (UKR) - Yuan Tian (HRV) (11:8, 7:11, 11:9, 9:11, 11:5)

Polina Trifonova (UKR) - Tamara Boroš (HRV) (11:9, 4:11, 4:11, 9:11)

Margaryta Pesotska (UKR) - Cornelia Molnar (HRV) (13:15, 5:11, 11:5, 12:10, 7:11)

LJUBLJANA

Slovenska nogometna reprezentacija na sutrašnjoj će utakmici u Mariboru sa Srbijom imati dosta motiva za sportsko nadmetanje iako bez obzira na rezultat ne odlazi na Europsko nogometno prvenstvo, dok bi Srbiji pobjeda mogla donijeti drugo mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije, navode u ponedjeljak, dan prije meča, slovenski mediji."Svaki nastup za reprezentaciju igraču predstavlja nešto najviše, bez obzira je li to kvalifikacijska ili prijateljska utakmica, igra se za čast i slavu", rekao je za portal "Siol" slovenski izbornik Matjaž Kek.

Slovenski mediji navode da bi dobar nastup i rezultat u meču sa Srbijom Keku, čiji ugovor s nogometnim savezom istječe za mjesec dana, mogao pomoći da ostane na svom položaju iako su mnogi razočarani zadnjim igrama reprezentacije i time što se ona neće plasirati na prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Pobjeda nad Srbijom koja "po imenima" ima jaču nogometnu reprezentaciju Keku bi bila dokaz da njegovi igrači nisu zaboravili igrati i da ih on još uvijek može voditi do neke značajnije pobjede, navodi Siol na svojim sportskim stranicama.

Srbiji je pak pobjeda u Mariboru imperativ ako želi u grupi prestići Estoniju koja ima bod više, te tako dobiti priliku u dodatnim kvalifikacijama.

Utakmica će se igrati u Mariboru koji važi za slovenski centar nogometa. Slovenski mediji navode da se u Mariboru sutra očekuje i dosta navijača iz Srbije koji su obećali da neće biti nereda, poučeni sankcijama do kojih je došlo uslijed izgreda prilikom susreta Italije i Srbije u Genovi. S druge strane, navode slovenski mediji, neke su slovenske navijačke udruge najavile "bojkot" slovenske reprezentacije zbog odbijanja slovenskog nogometnog saveza da ulaznice prodaje po simboličkoj cijeni od pet, a ne po deset eura, navode mediji.

Mediji prenose i izjavu direktora NK Maribor Zlatka Zahoviča za beogradske medije, prema kojima Sloveniji u utakmici sa Srbijom neće nedostajati sportskog motiva, jednanko kao niti navijačima u Mariboru.

LONDON

Engleski izbornik Fabio Capello upozorio je Waynea Rooneya da neće automatski biti vraćen u reprezentaciju na europskom prvenstvu iduće godine nakon što odsluži kaznu zbog crvenog kartona. Capello je za britanske medije izjavio da ne planira staviti Rooneya u ekipu ni za jednu utakmicu zaigravanja prije početka prvenstva nakon što je dobio crveni karton u utakmici protiv Crne Gore u petak

UEFA će kasnije tijekom dana objaviti hoće li Rooney dobiti zabranu igranja jednu ili dvije utakmice.

"Moram naći rješenje za prvu ili prve dvije utakmice koje Rooney neće igrati", kazao je Capello. "A ako nađemo rješenje onda će se Rooney morati potruditi da se vrati u prvih 11". "Mogu izostaviti Rooneya. Ako su drugi dobri, igrat će. U svojoj trenerskoj karijeri dosta sam dobrih igrača ostavio na klupi", kazao je Capello, dodajući kako su kandidati za zamjenu Jermain Defoe i Daniel Sturridge.

ŠANGAJ

Pregled teniskih turnira:

ATP Šanghaj (3,24 milijuna USD), 1.kolo:

Juan Carlos Ferrero (Špa) - Mihail Južni (Rus) 7:6 (4), 6:4;

Donald Young (USA) - Gong Mao-Xin (Kina) 6:1, 6:4;

Fernando Verdasco (Špa/16) - Li Zhe (Kina) 6:2, 6:2;

Santiago Giraldo (Kol) - Ivan Dodig (Hrv) 1:6, 6:3, 6:4;

Grigor Dimitrov (Bug) - Marsel Ilhan (Tur) 2:6, 6:1, 6:4;

Bernard Tomic (Aus) - Kevin Anderson (Jar) 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3;

Matthew Ebden (Aus) - Pablo Andujar (Špa) 6:4, 6:4;

Andy Roddick (USA/10) - Lu Yen-Hsun (Taj) 6:2, 3:6, 6:2;

Tommy Robredo (Špa) - Stephane Bohli (Švi) 7:6 (3), 7:6 (4);

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Somdev Devvarman (Ind) 6:4, 6:3;

David Nalbandian (Arg) - Ernests Gulbis (Lat) 7:5, 6:4;

Albert Montanes (Špa) - Mihajil Kukuškin (Kaz) 6:2, 5:7, 7:6 (5).

WTA Osaka (220.000 USD), 1.kolo:

Marion Bartoli (Fra/2) - Melinda Czink (Mađ) 6:2, 6:2;

Chanelle Scheepers (JA/7) - Ala Kudrjavceva (Rus) 6:2, 6:2;

Tamarine Tanasugarn (Taj) - Christina McHale (USA/8) 6:3, 7:5;

Misaki Doi (Jap) - Coco Vandeweghe (USA) 6:4, 6:4;

Eleni Daniilidou (Grč) - Anastazija Pivovarova (Rus) 6:2, 6:2;

Mathilde Johansson (Fra) - Irina Falconi (UsA) 6:3, 6:2;

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙