FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vettel: Bilo je nemoguće da ostanem bez naslova

SUZUKA, 9. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Iako je zapravo bilo nemoguće da u pet utrka ne osvojim ni boda, toliko sam sretan da sam ostao bez riječi, kazao je vozač Red Bulla Nijemac Sebastian Vettel, koji je trećim mjesto na Velikoj nagradi Japana u Suzuki obranio naslov svjetskog F1 prvaka.

Britanac Jenson Button (McLaren) pobijedio je na utrci, Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju je bio drugi, ali je sve lovorike pokupio Vettel, s 24 godine i tri mjeseca najmlađi dvostruki prvak u povijesti Formule. Četiri utrke prije kraja prvenstva Vettel ima nedostižna 324 boda, 114 više od Buttona i 122 od Alonsa. Nijemac je ove sezone na čak 14 od 15 utrka bio na postolju, a 12. puta je bio najbrži u kvalifikacijama.

"Hvala svima, doista ne želim nabrajati jer bih sigurno nekoga zaboravio, a toliko su učinili za mene. Ključno je bilo to što ništa nismo smatrali gotovim, svašta se moglo dogoditi u ovih pet utrka, a moja sadašnja sreća je gotovo jednaka onoj iz prošle sezone. U samoj utrci nemam previše reći, osim da bih možda i pobijedio da nismo malo pogriješili u izboru guma", kazao je 24-godišnji Vettel.

Na naslovu mu je prvi čestitao pobjednik utrke Button, kojeg je Vettel na startu primorao da vozi po travi.

"Taj potez je zasigurno zaslužio kaznu, ali Vettelu ove sezone nitko nije mogao oduzeti naslov. Vrlo sam sretan zbog trijumfa jer je staza Suzuka jedna od mojih omiljenijih", kazao je Button, koji je ubilježio treću pobjedu sezone.

Dokraja sezone preostale su još četiri utrke, a još se ne zna prvak među konstruktorima. Ipak, Red Bull ima veliku prednost s 518 bodova, dok je McLaren na 388, pa austrijska momčad može osigurati naslov već na sljedećoj utrci u Južnoj Koreji 16. listopada. Nakon Koreje na rasporedu su još Velika nagrada Indije (30. listopada) i Velika nagrada Abu Dhabia (13. studenoga), a prvenstvo završava VN Brazila 27. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙