FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dunavska regata za spas europske Amazone

ZAGREB, 7. listopada 2011. (Hina) - Više nevladinih udruga za zaštitu prirode u nedjelju, 9. listopada, organiziraju "Dunavsku regatu za spas europske Amazone" kojom žele upozoriti na nužnost zaštite i očuvanja Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Regatu organiziraju udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek u suradnji sa svjetskom nevladinom udrugom za zaštitu prirode WWF-om (World Wide Fund) i udrugama s područja Mure, Drave i Dunava.

Okupljanje sudionika regate bit će u 11 sati na Zelenom otoku pored Batine, gdje će biti održana i konferencija za novinare na kojoj će udruge upozoriti na probleme u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav.

WWF u svom priopćenju, u kojem najavljuje održavanje regate, navodi kako je u posljednje vrijeme europska Amazona, područje cijelog Regionalnog parka Mura-Drava i budućeg UNESCO-ova Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, sve više na udaru teške mehanizacije. Mjerodavne su ustanove objavile planove za brojne zahvate na navedenu području, a velik dio planiran je upravo na rijeci Dunavu. Planirani radovi, kao što su kamene obalne utvrde, izravno ugrožavaju opstanak Kopačkog rita, svjetski važnoga močvarnog područja koje je zbog svoje očuvanosti uvršteno na Ramsarski popis – popis međunarodno važnih močvarnih područja, upozoravaju.

Udruge pozivaju sve zainteresirane građane koji imaju vlastito plovilo da se pridruže regati. Najprikladniji su kanui i kajaci, ali je moguće sudjelovati i motornim čamcem. Za sudionike koji nemaju vlastito plovilo osiguran je ograničen broj mjesta, pa ih udruge pozivaju da se što prije prijave.

U slučaju nevremena regata se odgađa, navodi u priopćenju WWF.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙