FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 7. listopada

ZAGREB, 7. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 7. listopada.

DUBROVNIK - U organizaciji Hrvatskog sabora održava se jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku suradnju i sigurnost (OESS) na kojem se očekuje više od 200 parlamentaraca iz 49 zemalja članica.Konferenciju "Regionalni razvoj jugoistočne Europe; izazovi, mogućnosti i perspektive" otvorit će predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Petros Efthymiou i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić. Skupu će se obratiti i predsjednik Ivo Josipović te premijerka Jadranka Kosor.

DUBROVNIK - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sudjelovat će na otvorenju parlamentarne konferencije "Regionalni razvoj jugoistočne Europe; izazovi, mogućnosti i perspektive" u Dubrovniku,

(Hotel Palace u 10.00 sati).

BAKU/TBILISI - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy stiže u posjet kavkaskoj regiji. Posjetit će Azerbejdžan, a potom i Gruziju, koja je prije neki dan u Ženevi ponovo održala pregovore s Rusijom o Abhaziji i Južnoj Osetiji. Sarkozy će u Tbilisiju razgovarati s predsjednikom Mihailom Saakashvilijem i obratiti se građanima na središnjem Trgu slobode.

FUKUSHIMA/ TOKIO - Stručnjaci Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) stižu u osmodnevni stručni posjet tijekom kojeg će obići i procijeniti stanje u nuklearnoj centrali u Fukushimi, oštećenoj u ožujku u razornom potresu jačine 8,9 po Richteru i tsunamiju koji je potom uslijedio.

MOSKVA - Peta godišnjica okrutnog ubojstva novinarke Ane Politkovske, gorljive kritičarke režima tadašnjeg ruskog predsjednika Vladimira Putina.

OSLO - Objavit će se dobitnik Nobelove nagrade za mir 2011.

Dežurni:

Noć: Vera Radić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙