FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HDZ: Jakovčića nitko nije prozvao

PULA, 6. listopada 2011.(Hina) - Predsjednik istarskoga HDZ-a Marino Roce na poslijepodnevnoj je konferenciji za novinare u Puli izrazio čuđenje zbog izjave predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića jer, kako je rekao, Jakovčića nitko nije prozvao niti imenovao pa se zapitao je li on sam sebe tu negdje prepoznao.

Naime, Jakovčić je danas na konferenciji za novinare na izjavu predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor kako "borba protiv korupcije treba proći i kroz tunel Učku" ustvrdio da je "borba protiv korupcije već odavno prošla kroz tunel Učku i na sreću zatvorila gotovo pola HDZ-a".

Roce smatra da Jakovčića tom izjavom nitko nije prozvao niti imenovao pa se pita je li on sam sebe tu negdje prepoznao.

"Očito je da borba protiv korupcije koju je počela upravo ova vlada izaziva paniku unutar Kukuriku koalicije i očito mnogi unutar te koalicije nemirno spavaju", ustvrdio je Roce i dodao kako se to može iščitati i iz nedavnog intervjua Slavka Linića koji se "obrušio na državno odvjetništvo i policiju i prijeteći ih prozivao".

"Sudstvo, DORH i policija neometano i bez političkih utjecaja moraju raditi svoj posao sviđalo se to Kukuriku koaliciji ili ne. Nitko i ništa više ne može biti prepreka istragama, dokazivanjima i borbi protiv korupcije, pa ni Učka", zaključio je predsjednik HDZ-a Istarske županije Marino Roce. Dodao je kako je "SDP-ov politički program zapravo program govora mržnje".

Na pitanje novinara da komentira današnju Jakovčićevu izjavu kako "korupcije u IDS-u jednostavno nema", Roce je rekao kako takve tvrdnje nisu vjerodostojne jer "dosadašnji postupci pravosudnih institucija dokazuju da je nečega bilo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙