FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Provedena inspekcija taksista u hrvatskim gradovima

ZAGREB, 6. listopada 2011. (Hina) - Tijekom inspekcijskog nadzora taksi prijevoza u nekoliko većih hrvatskih gradova inspektori cestovnog prometa izdali su prekršajni nalog vozaču stranog vozila i naplatili mu kaznu od 5100 kuna, devet vozila rješenjem je isključeno iz prometa, izdana su dva rješenja o otklanjanju nedostataka, te 14 optužnih prijedloga ili drugih mjera predviđenih Prekršajnim zakonom.

Rezultat je to inspekcije provedene na području Osijeka, Dubrovnika, Hrvatskog zagorja, Istre, te otoka Krka, Splita, Siska, Petrinje, Šibenika, Vukovara i Zagreba koju je 4. listopada ove godine provela Služba inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Inspekcijski nadzor je bio usmjeren na kontrolu poštivanja odredbi Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, koje reguliraju način obavljanja autotaksi prijevoza, uvjete za vozača, posjedovanje licencija za obavljanje autotaksi prijevoza, obvezne dokumente u vozilima kojima se obavlja autotaksi prijevoz, područje obavljanja autotaksi prijevoza, dozvole za autotaksi prijevoz, te ispite za vozače autotaksi vozila. Proveden je i inspekcijski nadzor obavljanja ilegalnog prijevoza osobnim automobilima od strane građana, stoji u priopćenju iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙