FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska uspješna na gostovanjima

ZAGREB, 5. listopada 2011. (Hina) - Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u petak u Ateni protiv Grčke očekuje ključna utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine. Pobjedom bi 'vatreni' osigurali direktan plasman u Ukrajinu i Poljsku, neodlučenim ishodom bi zadržali vodstvo u skupini, a potom u Rijeci protiv Latvije tražili vizu za EURO, dok bi nas poraz gurnuo u dodatne kvalifikacije..

Hrvatski nogometašima na stadionu Georgios Karaiskakis, domu Olympiakosa, sasvim sigurno neće biti lako, a najviše brine podatak kako su 'vatreni' na zadnjih 20 gostovanja samo sedam puta sačuvali mrežu nedirnutom pri čemu dva puta protiv Andore i jednom protiv Estonije. U zadnja četiri kvalifikacijska ciklusa golove nisu primili dva puta u Andori (6:0, 2:0), te po jednom u Estoniji (1:0), Rusiji (0:0), Ukrajini (0:0), Latviji (3:0) i Švedskoj (1:0).

No, tiješi podatak kako smo na zadnjih 20 gostovanja upisali 13 pobjeda, četiri remia i samo tri poraza. U ovim kvalifikacijama u Gruziji (0:1), u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi koje smo propustili u Engleskoj (1:5), te u kvalifikacijama za EURO 2008 u Makedoniji (0:2) kada smo već izvadili vizu za Austriju i Švicarsku.

"U Grčkoj neće biti iznenađenja, oni znaju sve o nama i mi o njima. Dobro je što sudi Howard Webb, on sigurno neće podleći pritisku. Pogodak bi nam trebao biti dovoljan, teško da Grci mogu zabiti dva," naglasio je hrvatski izbornik Slaven Bilić, te dodao: " Ne radi se o utakmici koja je "biti ili ne biti", kao što je to, primjerice, bio onaj okršaj s Jugoslavijom. Tko izgubi u Grčkoj ima priliku za popravni ispit s drugog mjesta. Ne bi to bio kraj svijeta."

POSLJEDNJIH 20 GOSTOVANJA HRVATSKE REPREZENTACIJE

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012:

Malta - Hrvatska 1:3

Gruzija - Hrvatska 1:0

Izrael - Hrvatska 1:2

Latvija - Hrvatska 0:3

KVALIFIKACIJE ZA SP 2010

kazahstan - Hrvatska 1:2

Engleska - Hrvatska 5:1

Bjelorusija - Hrvatska 1:3

Andora - Hrvatska 0:2

Ukrajina - Hrvatska 0:0

KVALIFIKACIJE ZA EP 2008

Engleska - Hrvatska 2:3

Makedonija - Hrvatska 2:0

Andora - Hrvatska 0:6

Estonija - Hrvatska 0:1

Izrael - Hrvatska 3:4

Rusija - Hrvatska 0:0

KVALIFIKACIJE ZA SP 2006

Mađarska - Hrvatska 0:0

Malta - Hrvatska 1:1

Island - Hrvatska 1:3

Bugarska - Hrvatska 3:1

Švedska - Hrvatska 0:1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙