FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 5. listopada

ZAGREB, 5. listopada 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 5. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

OSIJEK - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorit će novu zgradu Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku (10 sati, Sveučilišni kampus). Potom će predsjednica Vlade otvoriti Restaurirani pil Sv. Trojstva i prigodnu izložbu "Konzervatorsko-restauratorslih radova na pilu Sv. Trojstva u Osijeku" i stalni postav prapovijesti Arheološkog muzeja Osijek (12 sati, Trg sv. Trojstva). U 13.30 sati, predsjednica Vlade posjetit će gradilište Distributivnog centra Osijek Perutnine Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec, u Gospodarskoj zoni Antunovac.

ZAGREB - Tiskovna konferencija predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića i voditelja izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonina Picule uoči jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a u Dubrovniku od 7. do 10. listopada (12 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZADAR - Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac u kornatskoj tragediji, prvi će puta svjedočiti na suđenje bivšem šibensko-kninskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, jedinom optuženiku za Kornatsku tragediju i stradavanje 12 vatrogasaca 2007. Slavicu državno odvjetništvo tereti za brojne propuste u organizaciji gašenja požara, kašnjenje akcije spašavanja vatrogasaca na otoku Kornatu, te za slanje maloljetnika na intervenciju. Od početka godine u postupku protiv Slavice saslušano je 40-ak svjedoka, a do kraja suđenja još će se saslušati najmanje 69 svjedoka, te izvesti i nekoliko vještačenja (9,30 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Transparency International Hrvatska (TIH) organiziraju okrugli stol "Transparentnost vlasništva u medijima". Među govornicima su prof. Gordana Vilović, Zdenko Duka, Željko Matić i Rajko Naprta (17 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici Quaestus Investa održat će konferenciju za novinare na temu "Quaestusovo obrazloženje rješenja Hanfe". Hrvatska agencije za nadzor financijskih usluga 29. rujna Quaestus Investu je oduzela odobrenje za rad na razdoblje od jedne godine te je Nadzornom odboru fonda Quaestus Nekretnine naložila da u roku od 60 dana od zaprimanja rješenja potpiše ugovor o upravljanju fondom s novim društvom za upravljanje. Hanfa je u obrazloženju navela da je u postupku izvanrednog nadzora nad Quaestus Investom i fondom Quaestus Nekretnine utvrdila da uprava društva i fonda dugotrajno, teško, učestalo i na različite načine krše odredbe Zakona o investicijskim fondovima i druge propise. Quaestus Invest je pak u priopćenju u ponedjeljak ocijenio kako je rješenje Hanfe neopravdano te motivirano osobnim obračunom Hanfe s članovima uprave Quaestus Investa te su najavili sudske tužbe protiv Hanfe (11,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/1).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙