FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručnjaci utvrdili "zbunjenost" posade u istrazi pada A330 Air Francea

PARIZ, 4. listopada 2011. (Hina/AFP) - Francuski pravosudni stručnjaci koji su analizirali dvije crne kutije iz Airbusa na letu Rio-Pariz koji se u lipnju 2009. srušio u more ispred Brazila ističu da je "među posadom nastala pomutnja" tijekom leta, ali nisu izvukli nikakve zaključke, po izvješću koje je agencija France Presse dobila na uvid.

"Stručnjaci do danas nisu izvukli nikakve zaključke nakon pregledavanja crnih kutija", upozoravaju u predgovoru tog etapnog izvješća.

Piloti su na početku leta bili zabrinuti zbog jake naoblake prisutne na radaru. "Imamo nešto ravno ispred", rekao je jedan od pilota u 1.35 sati. Oko 2.00 sata pojačavaju se turbulencije. No "kapetan zrakoplova je meteorološku situaciju ocijenio nezabrinjavajućom", ističu stučnjaci.

Piloti su u više navrata bili zbunjeni, po izvješću, ali "nisu spominjali mogućnost gubitka uzgona ili sam gubitak uzgona". "Posada ga nije zabilježila", po tom izvješću.

Obitelji žrtava nesreće Air Franceova zrakoplova na letu iz Rija u Pariz treba u srijedu primiti istražna sutkinja Sylvia Zimmermann, koja će ih izvijestiti o istrazi.

Air Franceov A330 srušio se u brazilskim vodama u lipnju 2009. s 228 putnika i članova posade. Nesreća do danas nije rasvijetljena, a jedini utvrđeni kvar bilo je zamrzavanje sondi za mjerenje brzine, što nije moglo biti uzrok nesreće, smatraju istražitelji.

Airbus i Air France ispituju se u ovom predmetu zbog ubojstva iz nehata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙