FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija i Afganistan potpisali "strateško partnerstvo"

NEW DELHI, 4. listopada 2011. (Hina/AFP) - Indija i Afganistan potpisali su sporazum o "strateškom partnerstvu", objavio je u utorak indijski premijer Manmohan Singh na zajedničkoj konferenciji za novinare s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Radi se o strateškom partnerstvu čiji je cilj ojačati bileteralne odnose, posebice na gospodarskom i vojnom području. Ovo je prvi takav sporazum afganistanske vlade koja, imajući u vidu povlačenje stranih trupa iz zemlje 2014., traži nove saveze kako bi jamčila sigurnost na svom teritoriju.

"Moji razgovori s predsjednikom Karzaijem još su jednom istaknuli važnost sveobuhvatnog i čvrstog partnerstva između Indije i Afganistana", kazao je Singh. Karzai je iskoristio priliku da na neizravan način prozove Pakistan zbog potpore koju, kako tvrdi, pruža ekstremističkim skupinama.

"Afganistan prepoznaje opasnosti s kojima se regija suočava, s terorizmom i radikalizmom kao političkim instrumentima protiv naših građana", rekao je Karzai novinarima.

Dvojica su čelnika također kazala da će dvije zemlje intenzivnije surađivati i na društvenom i kulturnom planu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙