FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 5. listopada

ZAGREB, 4. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 5. listopada.

PIROVAC - Ministarstvo turizma predstavit će rezultate turističkog prometa za rujan te za prvih devet mjeseci ove godine na sastanku s čelnicima Hrvatske turističke zajednice (HTZ), direktorima HTZ-a u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji te predstavnicima županijskih turističkih zajednica priobalja. Na sastanku će biti rijeći i o stanju na vodećim emitivnim tržištima (11,00 sati, Hotel Miran, Zagrebačka bb).

ZAGREB - Konzultantska tvrtka Roland Berger predstavit će rezultate najnovije studije o trendovima na području restrukturiranja u Hrvatskoj za 2011. godinu. Istraživanje je obuhvatilo 50 malih i srednjih kompanija iz osam različitih industrijskih grana, a cilj je bio istražiti stavove menadžera o konkurentnosti kompanija u vrijeme krize te saznati gdje vide mogućnosti za rast s naglaskom na izvore financiranja (9,30 sati, Roland Berger, Trg bana Jelačića 5).

ZAGREB - Predstavnici Quaestus Investa održat će konferenciju za novinare na temu "Quaestusovo obrazloženje rješenja Hanfe". Hrvatska agencije za nadzor financijskih usluga 29. rujna Quaestus Investu je oduzela odobrenje za rad na razdoblje od jedne godine te je Nadzornom odboru fonda Quaestus Nekretnine naložila da u roku od 60 dana od zaprimanja rješenja potpiše ugovor o upravljanju fondom s novim društvom za upravljanje. Hanfa je u obrazloženju navela da je u postupku izvanrednog nadzora nad Quaestus Investom i fondom Quaestus Nekretnine utvrdila da uprava društva i fonda dugotrajno, teško, učestalo i na različite načine krše odredbe Zakona o investicijskim fondovima i druge propise. Quaestus Invest je pak u priopćenju u ponedjeljak ocijenio kako je rješenje Hanfe neopravdano te motivirano osobnim obračunom Hanfe s članovima uprave Quaestus Investa te su najavili sudske tužbe protiv Hanfe (11,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/1).

ZAGREB - Redovni promet na Zagrebačkoj burzi u rujnu je iznosio 327,4 milijuna kuna i bio je manji je za 26,9 posto u odnosu na kolovoz, a dionički su indeksi na mjesečnoj razini zabilježili pad, Crobex za 8,8 posto, na 1.854,41 boda, a Crobex10 za 7,2 posto, na 1.024,93 boda. Dok globalna financijska tržišta strahuju od nove krize, manjak optimizma osjeća se i na Zagrebačkoj burzi, navodi se u mjesečnom komentaru s Burze. Nakon dosta dobrog kolovoza, najboljeg u posljednje tri godine, rujan je umjesto očekivane jesenske živosti donio neočekivan pad i prometa i indeksa. S Burze napominju kako je mjesec ipak završio u optimističnom tonu jer je posljednjeg dana rujna potpisan ugovor o uvrštenju dionica Luke Ploče u Službeno tržište Zagrebačke burze. Najtrgovanija dionica u rujnu bila je dionica HT-a s prometom od 72,5 milijuna kuna. Cijena te dionice pala je 2,3 posto, na 248 kuna. Dionicom HT-a ostvareno je 22,2 posto ukupnog redovnog prometa na burzi. Po prometu slijedi povlaštena dionica Adris grupe koje je protrgovano za 18,5 milijuna kuna, a cijena joj je pala 8,6 posto, na 203 kune. Treća na listi deset najtrgovanijih dionica u rujnu bila je dionica Končar Elektroindustrije s prometom od 18,18 milijuna kuna i cijenom od 520 kuna ili 7,7 posto nižom.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić,

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙