FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: očekuju se odluke arbitražnih sudova za neuspio projekt odlagališta otpada

OSIJEK, 4. listopada 2011.(Hina) - Do kraja ove godine očekuju se odluke arbitražnih sudova u Zagrebu i Parizu u slučaju dvaju sporova, koje su austrijske tvrtke "Strabag" i "Saubermacher" pokrenule protiv Javne ustanove "Zbrinjavanje otpada istočne Slavonije" (ZOIS), izvijestilo je upravno vijeće ZOIS-a nakon današnje sjednice u Osijeku.

Riječ je sporovima u kojima se od te ustanove, osnivači koje su gradovi Vukovar, Vinkovci, Beli Manastir, Županja i Osijek, zbog otkaza ugovora o izgradnji regionalnog odlagališta otpada, ukupno potražuje oko osam milijuna eura, kazao je nakon sjednice ravnatelj ZOIS-a Milan Kamenko.

Naš odvjetnički tim procjenjuje da smo iskoristili sve mogućnosti kako bismo dokazali da ZOIS nije kriv zbog toga što taj projekt nije ostvaren te da gradovi osnivači neće biti žrtve neuspjela projekta, iako su nam protivnici dva velika sustava, posebice "Strabag", dodao je.

Podsjetio je kako je ugovor izrađen 2003., ali kako nisu poštivane odredbe, posebice zato što nisu dobivene građevne dozvole u predivđenu roku, ugovor je raskinut u siječnju 2009.

Ocijenivši kako više nema smisla postojanja ZOIS-a, Kamenko je najavio da će osnivači, kad završe sporovi, donijeti odluku o gašenju ustanove, jer je sada jedini razlog njegova postojanja vođenje tih pravnih sporova.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako su gradovi osnivači, "umjesto obavljenih ugovorenih radova, po načelu "ključ u ruke", dobili tužbu u ruke" te da će gradovi nastaviti koordinirati svoje pravne korake.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙