FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 4. listopada

ZAGREB, 3. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 4. listopada.

MONAKO - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom u utorak će boraviti u uzvratnom službenom posjetu Kneževini Monako, a tijekom boravka u drugoj najmanjoj državi na svijetu hrvatski predsjednik razgovarat će s princom Albertom II. od Monaka te s predstavnicima monegaške vlade. Godine 2007. Monako je s Hrvatskim nacionalnim centrom za razminiranje CROMAC-om potpisao trogodišnji ugovor o razminiranju pograničnog područja uz Dunav i parka prirode Kopački rit. Od 2006. u tijeku je projekt u kojem Monako sudjeluje u gradnji Centra za rehabilitaciju žrtava mina u Rovinju M.A.R.E. Kneževina Monako za taj je centar donirala 275 tisuća dolara, a u razdoblju od 2010. do 2012. donirat će još 450 tisuća dolara. Monako i Hrvatska surađuju i na području kulture, posebice u arheološkim iskapanjima u Istri. Monako je u sklopu kulturne suradnje donirao artefakte za muzej evolucije i nalazište pračovjeka u Krapini.

NEW DELHI - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai stiže u posjet Indiji gdje će se sastati s premijerom Manmohanom Singhom, ministrom vanjskih poslova S.M. Krishnom i ministrom unutrašnjih poslova Palaniappanom Chidambaramom.

GRČKA - Dan nakon što su predstavnici Europske unije (EU), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske središnje banke (ECB) stigli u u Atenu kako bi provjerili da li vlada ispunjava svoje fiskalne obveze, kao preduvjet za novu tranšu paketa pomoći, grčki krovni sindikati u privatnom i javnom sektoru GSEE i ADEDY održat će 24-satni štrajk. Očekuje se prekid prometa i rada javnih službi.

STOCKHOLM - Objavit će se dobitnik Nobelove nagrade za fiziku.

Dežurni:

Noć: Vedrana Larva

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙