FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi potpore palestinskim zatvorenicima u Izraelu

NABLUS, 3. listopada 2011. (Hina/AFP) - Više tisuća Palestinaca prosvjedovalo je u utorak na Zapadnoj Obali i Gazi u znak solidarnosti s palestinskim zatvorenicima u Izraelu koji štrajkaju glađu, izvješćuju agencije.

Prosvjednici, njih oko 2.000, okupili su se ispred sjedišta Crvenog križa u Nablusu, na Zapadnoj obali, mašući palestinskim zastavama i fotografijama zatvorenika. Predstavnicima Crvenog križa predano je pismo u kojem se traži da se ta humanitarna udruga založi za oslobađanje Palestinaca iz izraelskih zatvora.

U Ramali, sjedištu Palestinske uprave, s istim se razlogom okupilo nekoliko stotina ljudi. U Gazi, koju kontrolira islamistički pokret Hamas, oslobađanje Palestinaca iz izraelskih zatvora tražilo je oko 1.000 ljudi. Prosvjed se također održao ispred sjedišta Crvenog križa.

U međuvremenu, Palestinci još uvijek nisu iz zatočeništva pustili izraelskog vojnika Gilada Shalita kojeg su tri palestinske oružane skupine, među kojima i ogranak Hamasa, otele 25. lipnja 2006. Od tada je zatočen na tajnom mjestu. Izraelci u zatvorima drže više tisuća Palestinaca, procjenjuje se oko 5.000, koji su 28. rujna započeli štrajk glađu. Među njima je oko 200 maloljetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙