FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 1. do ponedjeljka 3. listopada

ZAGREB, 30. rujna 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska od subote, 1. do ponedjeljka 3. listopada:

Subota, 1. listopada

---------------------------

SPLIT - Predstavnici Kukuriku koalicije predstavit će Splićanima dio svog programa, Plana 21, koji se odnosi na gospodarstvo i regionalni razvoj. O programu će govoriti i odgovarati na pitanja građana predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić i ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić (11 sati, Peristil)

VIROVITICA - Središnja svečanost obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba održat će se u Virovitici u organizaciji Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s gradom, a nazočit će joj ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić. Bit će dodijeljeno "Priznanje za izvrsnost" najboljem timu izvoditelja programa međugeneracijske solidarnosti. (10,30 sati, Tehnička škola, Zbora narodne garde 29). U Virovitici će se na sajmu Dnevnih boravaka za starije osobe okupiti oko 300 sudionika, predstavnika korisnika i izvoditelja programa međugeneracijske solidarnosti dnevnih boravaka i pomoći u kući za starije. Za provoditelje programa predviđene su edukacije, a korisnici će u svojevrsnim radionicama/štandovima izložiti svoje radove i pokazati čime se bave u dnevnim boravcima.

ZAGREB - Središnja akcija u povodu Dana ružičaste vrpce u okviru koje će tradicionalna povorka (u 11 sati) krenuti ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a nakon šetnje Masarykovom, Teslinom i Gajevom ulicom zaustavit će se kraj štanda akcije na križanju Gajeve i Bogovićeve. Dan ružičaste vrpce ove se godine obilježava u više od 30 hrvatskih gradova. Zagrebačku će akciju podržati mnoge žene iz hrvatskog političkog i javnog života. Okupljanjem ispred zgrade HNK i šetnjom kroz središte grada zatražit će donošenje Nacionalnog programa za liječenje raka dojke. Taj program podrazumijeva liječenje žena oboljelih od raka dojke u specijaliziranim centrima s multidisciplinarnim pristupom. Deklaracija Europskog parlamenta iz ožujka 2010. obvezuje članice Europske unije da se ti centri osnuju do 2016. godine. Cilj je smanjiti smrtnost oboljelih žena za 20 posto.

VARIVODE - U organizaciji općine Kistanje i Srpskog narodnog vijeća održat će se komemoracija i parastos za devetero srpskih civila ubijenih krajem rujna 1995. u Varivodama. Nazočnima će se obratiti i predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac (12 sati, kod spomenika).

Nedjelja, 2. listopada

---------------------------

KARLOVAC - Održat će se središnji skupu HSS-a 7. izborne jedinice u nazočnosti predsjednika HSS-a Josipa Friščića, potpredsjednika HSS-a i te koordinatora 7. izborne jedinice Božidara Pankretića, te predsjednika karlovačkog Županijskog odbora HSS-a Ivana Banjavčića. Na skupu će se najaviti koalicija sa Zelenom strankom u toj izbornoj jedinici. Potporu listi i učešće u kampanji najaviti nezavisni kandidat Dubravko Delić – zamjenik gradonačelnika Karlovca (12 sati, Restoran Kristal)

MARIJA BISTRICA - U organizaciji Vojnog ordinarijata, održat će se 19. hodočašće Hrvatske vojske i policije u svetištu Majke Božje Bistričke. Uz hrvatske vojnike, policajce i vatrogasce hodočastit će hrvatski branitelji 100 postotni ratni vojni invalidi, pripadnici pravosudne policije i pripadnici povijesnih postrojbi hrvatske vojske, kao i vojnici katolici u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Svečanu svetu misu u otvorenoj crkvi svetišta posvećenog blaženom kardinalu Alojziju Stepincu (11 sati) predvodit će vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju domaćina, vojnog biskupa u RH Jurja Jezerinca, francuskog vojnog biskupa Luca Ravela, vojnog biskupa u Bosni i Hercegovini Tome Vukšića, te vojnih i policijskih kapelana iz Hrvatske i BiH. Liturgijsko pjevanje predvodi klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" iz Splita. Križni put na bistričkoj kalvariji počet će 15 sati.

Ponedjeljak, 3. listopada

-------------------------------

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučit će o osnovanosti optužnice za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin. HDSSB-ovog saborskog zastupnika Ivana Drmića, osječkog građevinskog poduzetnika Dragu Tadića, njegovu suprugu Božicu Tadić Ćavar, splitskog poduzetnika Srećka Jurišića te bivšu zamjenicu glavnog urednika Glasa Slavonije i Glavaševu prijateljicu Sanju Markotić, USKOK tereti za kaznena djela udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, poticanje na protuzakonito posredovanje te lažno prijavljivanje kaznenog djela. Drmiću je zbog tog slučaja skinut zastupnički imunitet. Vijeće pod predsjedanjem sutkinje Renate Miličević optužnicu može prihvatiti, odbaciti ili vratiti USKOK-u na doradu, a ako bude prihvaćena, naknadno će se najaviti pripremno ročište pred novim vijećem koje treba odrediti početak suđenja te dokaze i svjedoke koje će ispitati na glavnoj raspravi (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5, soba 77 B/II kat).

ZAGREB- Hrvatska akademska istraživačka mreža - CARnet u povodu obilježavanja 20 godina osnutka održat će konferenciju za novinare, na kojoj će govoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, predsjednik Upravnog vijeća CARneta Ivan Marić, ravnatelj CARneta Zvonimir Stanić (12,30 sati, CARnet, Marohnićeva 5).

ZAGREB - U povodu otvaranja novoizgrađenog Nacionalnog mikrobiološkog laboratorija za tuberkulozu održat će se konferencija za novinare na kojoj će govoriti ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željko Baklaić (9,30 sati, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, centralna zgrada, Rockefellerova 7, Zagreb). Nakon konferencije za medije, održat će se obilazak novoizgrađenog Nacionalnog laboratorija za TBC u Rockefellerovoj 2.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙