FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bank of America uvodi naknadu za debit kartice

NEW YORK/ZAGREB, 29. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Bank of America (BofA), najveća banka u SAD-u po imovini, planira početi s naplaćivanjem naknade korisnicima od 5 dolara mjesečno za kupnju debit karticama od početka 2012., prema internoj bilješci upućenoj vodećim menadžerima banke u četvrtak.

Naknada će se primijenjivati za korisnike tekućih računa u mjesecu u kojem oni koriste svoje debitne kartice za kupnju. Naknada se neće primjenjivati na korisnike koji ne koriste svoje debitne kartice za kupnju, već samo za transakcije na bankomatima, izvijestio je online poslovni dnevnik The Wall Street Journal.

Bank of America pokušava ublažiti pad prihoda koji očekuje od novog ograničenja naknade koju trgovci plaćaju kada klijent koristi debitne kartice u njihovim trgovinama. U lipnju je odbor središnje banke - Federalnih Rezervi ograničio naknade na 24 centa po transakciji, u usporedbi s trenutnim prosjekom od 44 centa.

Bank of America je objavila kako očekuje da će joj to ograničenje, koje stupa na snagu 1. listopada, izbrisati 2 milijarde dolara prihoda godišnje. Ukupno u bankarskoj industriji SAD-a, spomenuto ograničenje koje se odnosi na banke s imovinom većom od 10 milijardi dolara, moglo bi uskratiti 6,6 milijarde dolara godišnjih prihoda, prema kolovoškom izvješću financijskih analitičara tvrtke Javelin Strategy and Research.

"Ekonomičnost ponude debitnih kartica promijenila se s nedavnim uvođenjem novih propisa", navela je u priopćenju u četvrtak glasnogovornica Bank of America.

Ostale američke banke također su uvele ili testiraju nove naknade kao odgovor na novo zakonsko ograničenje za debitne kartice.

Banka Wells Fargo & Co najavila je da će od listopada naplaćivati 3 dolara naknade za debitne i bankomat kartice u nekoliko saveznih država, ako ih klijenti koriste za kupnju. Banka JP Morgan Chase od veljače testira takvu naknadu na malom tržištu u Wisconsinu. Regions Financial Corp. i SunTrust banka također uvode mjesečne naknade za neke korisnike debitnih kartica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙