FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić: ravnateljica Marković nevinost mora dokazati na sudu

ZAGREB, 29. rujna 2011.(Hina) - SDP-ov zastupnik Slavko Linić izjavio je danas da će njegova bivša suradnica Željka Marković, ravnateljica Direkcije poslovnih prostora u riječkoj gradskoj upravi, protiv koje je USKOK podigao optužnicu zbog sumnje u primanje mita i namještanje poslova, svoju nevinost morati dokazivati na sudu.

"S obzirom da se radi o USKOK-u, a ne policiji koja je produžena ruka vlasti HDZ-a, tada smatram da gospođa Željka Marković svoju nevinost mora dokazivati na sudu", izjavio je Linić novinarima u Saboru.

"S obzirom da ju se optužuje za utvrđivanje namjene, a ono što ja znam po aktima ona nije ta koja može utvrditi namjenu, mislim da ima velike šanse, ali ona to mora dokazivati na sudu", dodao je.

Novinare je zanimalo i kako komentira to što je stranka Lista za Rijeku kazneno prijavila za zlouporabu položaja riječkog gradonačelnika, SDP-ovca Vojka Obersnela, na što im je Linić odgovorio kako vjeruje da je riječ o predizbornim potezima.

"Ne bih htio o političkim igrama, jer je to (Lista za Rijeku) politička opcija u Rijeci. Sve je to dio predizborne bitke, a neka dokazuju svoje optužnice", rekao je Linić.

USKOK je pred riječkim Županijskim sudom jučer podigao optužnicu protiv riječke državne inspektorice Biserke Gregorović i još šest osoba, među kojima je i Željka Marković, koje tereti za zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonita posredovanja.

Isti dan, predsjednik Liste za Rijeku i njezin gradski vijećnik Danko Švorinić USKOK-u je kazneno prijavio Obersnela, pozivajući se na rješenje Državnog ureda za reviziju po kojemu je Grad Rijeka nenamjenski trošila proračunski novac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙