Dugo sušno razdoblje koje se, u Slavoniji i Srijemu, nastavilo i u ranu jesen, za razliku od ratarskih kultura, iznimno je pogodovalo vinogradima te urod zadovoljava, a kakvoća više nego dobra, rekao je Papak i dodao kako prinosi ovise o sortama. Tako, primjerice, sežu od sedam tona po hektaru za traminac do 10 tona po hektaru za graševinu.
Berba grožđa, po njegovim riječima, u Srijemskom vinogorju, poznatu u prvom redu po izvrsnu tramincu, trebala bi završiti za desetak dana kad se očekuje završetak berbe na svih oko 350 hektara vinkogarda u vlasništvu Iločkih podruma i oko 700 hektara vinograda individualnih proizvođača, kooperanata tvrtke.
"Očekujemo kako ćemo ove godine preradit oko sedam milijuna kilograma grožđa te proizvesti oko četiri milijuna litara vrsna vina, posebice graševine koja je količinski najzastupljenija u našoj proizvodnji, ali i ostalih vina poput traminca, rajnskog rizlinga, chardonnaya, frankovke i drugih", kazao je Papak.
Po njegovim riječima, gospodarska kriza i pad kupovne moći u Iločkim podrumima ne osjeti se toliko u padu količinskog opsega prodaje vina koliko u promijenjenoj strukturi prodana vina. Sve više se, naime, prodaju vina cjenovno nižih kategorija, rekao je Papak.