FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O zapošljavanju osoba s invaliditetom

POŽEGA, 28. rujna 2011. (Hina) - U Požeško-slavonskoj županiji prošle je godine kod 17 poslodavaca bilo zaposleno 77 osoba s invaliditetom, a u Hrvatskoj kod ukupno 420 poslodavaca 3200, rekao je danas na tribini u Požegi Alen Kolar iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Požege i županije ovaj tjedan obilježava Međunarodni tjedan gluhih i nagluhih osoba i s tim u vezi danas je održana tribina "Potencijali osoba oštećena sluha na tržištu rada".

Po njegovim riječima poslodavci u zadnje tri godine prepoznaju pogodnosti što ih u različitim poticajima nudi taj fond onima koji zaposle osobu s invaliditetom. To, dodao je Kolar, potkrjepljuje podatak da su, primjerice 2008., kod 310 poslodavaca bile zaposlene 1924 osobe s invaliditetom, a danas ih je znatno više.

Tribina "Potencijali osoba oštećena sluha na tržištu rada" održava se u sklopu trogodišnjeg programa "Razvoj i širenje mreža socijalnih usluga" koje pružaju udruge civilnog društva, a program financira ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙