FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: skup o zapošljavanju i obrazovanju

DUBROVNIK, 27. rujna 2011. (Hina) - Udio mladih nezaposlenih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 23,6, a prosjek u Hrvatskoj je 31 posto, rečeno je danas u Dubrovniku na okruglom stolu "Uspostava partnerstva između zapošljavanja i obrazovanja - iskustva regije Toskane".

Okrugli stol je dio projekta "nove mogućnosti i novi pristupi povećanju zapošljivosti mladih osoba sa završenim fakultetom u dubrovačko-neretvanskoj županiji" koji se financira iz projekta IPA - razvoj ljudskih potencijala - mladi na tržištu rada.

Cilj projekta je povećati zapošljavanje mladih te osmisliti mogućnosti poboljšanja položaja mladih nezaposlenih ljudi. S ovim današnjim okruglim stolom i službeno je počela provedba projekta "Mladi na tržištu rada".

U radu skupa sudjelovali su predstavnici dubrovačko-neretvanske županije, grada, dubrovačkog sveučilišta, županijske i obrtničke komore, područne službe HZZO-a i civilnog društva.

Sudionici su raspravljali o teškoćama nezaposlenih mladih ljudi u Hrvatskoj i Italiji.

Treba potaknuti suradnju državnih ustanova s tijelima lokalne zajednice te otvoreno iznijeti probleme i zajedno raditi na pitanju nezaposlenosti mladih, istaknuto je, među ostalim, na skupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙