FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NTC nadzire libijsko kemijsko oružje

BRUXELLES, 27. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Libijske prijelazne vlasti preuzele su potpuni nadzor nad kemijskim oružjem i nuklearnim materijalom od snaga odanih svrgnutom Moameru Gadafiju, rekli su u utorak dužnosnici NATO-a.

Glasnogovornik NATO-a je rekao da je Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) u kontaktu sa stranim vladama i organizacijama radi planova za uklanjanje materijala.

"NTC sada nadzire pogone u kojima su preostale zalihe kemijskih agensa i agensa povezanih s nuklearnim naoružanjem", rekao je pukovnik Roland Lavoie na konferenciji za tisak u Napulju.

"Uvjereni smo da međunarodne organizacije rade kako bi osigurale da libijske vlasti mogu preuzeti potpuni nadzor nad svim preostalim materijalom osjetljivim zbog mogućeg rasparčavanja i da planiraju njegovo sigurno uklanjanje", rekao je.

Zapadni saveznici izražavali su svoju zabrinutost glede sigurnosti preostalog nuklearnog materijala ili komponenata kemijskog oružja otkako su ustanici učvrstili svoj nadzor nad većim dijelom zemlje i Tripolijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙