FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra počinje zadnju sjednicu u 6. sazivu

ZAGREB, 27. rujna 2011.(Hina) - Hrvatski sabor sutra počinje zadnju sjednicu u aktualnom, šestom sazivu, koja bi trebala trajati do 21. listopada, uz mogućnost produljenja za još tjedan dana, kada će Sabor biti raspušten uoči kampanje za parlamentarne izbore.

Predloženi dnevni red 24. sjednice broji čak 92 točke, no predsjednik Sabora Luka Bebić prošloga je tjedna najavio da će se točke koje se ocijene kao prioriteti "gurnuti" na početak dnevnog reda, a one manje aktualne preskakati.

Naime, predložen je i velik broj točaka koje su bile na dnevnom redu i ranijih sjednica, pa i onih od prošle godine, no nisu raspravljene.

Kao prva točka dnevnog reda najavljena je rasprava o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da se nezavisnom zastupniku i bivšem premijeru Ivi Sanaderu skine zastupnički imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak u slučaju Hypo banke.

MIP je početkom rujna odlučio udovoljiti USKOK-ovom zahtjevu i odobriti kazneni progon Sanadera protiv kojega je dignuta optužnica za ratno profiterstvo u aferi Hypo.

Budući da je MIP jučer Saboru predložio da odobri i USKOK-ov zahtjev da se Sanaderu imunitet skine i u aferi Ina-MOL, u kojoj se bivšeg premijera tereti da je primio 10 milijuna eura mita, očekuje se da će Sabor dnevni red dopuniti i tom točkom te je raspraviti.

Pri vrhu dnevnom reda predložene su i rasprave o setu mirovinskih zakona - izmjene Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, Zakona o smanjenju mirovina određenih prema posebnim propisima, Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima i isplati mirovina na temelju individualne kapitalizirane štednje, Zakona o mirovinskom osiguranju, te dopune Zakona o dodatku ma mirovine.

Na dnevnom redu su i predložene izmjene Ovršnog zakona, Zakona o sudskim pristojbama te prijedlog novog zakona o javnoovršiteljskim pristojbama.

Uobičajeno, sjednica sutra počinje aktualnim prijepodnevom koje traje oko četiri sata, i tijekom kojega će 40-tak zastupnika postavljati pitanja članovima vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙