FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog sudara u Splitskim vratima kazna za oba voditelja brodica

ZAGREB, 26. rujna 2011. (Hina) - Zbog sudara dviju brodica u vodama Splitskih vrata kažnjena su oba voditelja brodica jer nisu poštivali propise o sigurnosti plovidbe, izvijestilo je danas ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U subotu oko 19,30 sati sudarilil su se gliser hvarskih oznaka, na kojem je bilo devet hrvatskih državljana, i gliser "Split" bez registarskih oznaka, na kojem su bila tri srbijanska državljanina. Jedna osoba na hvarskom gliseru je lakše ozlijeđena.

Lučka kapetanija u Splitu zaprimila je u subotu oko 19,30 sati dojavu da su se dvije brodice sudarile u Splitskim vratima. Ispostava u Milni prekršajnim nalogom oba voditelja brodice novčano kaznila sa po 3100 kuna jer nisu poštivali propise o sigurnosti plovidbe, navodi se u priopćenju. Dolaskom na mjesto nesreće sa službenom brodicom 3 ST „Marjan“ kapetan milnjanske ispostave Nikola Brkuljić je utvrdio da su se sudarili gliser 463 HV, na kojem je bilo devet hrvatskih državljana, i gliser bez registarskih oznaka imena „Split“, na kojem su bila tri srbijanska državljanina.

Jedna osoba na hvarskom gliseru je lakše ozlijeđena i pomoć joj je pružena u dežurnoj ambulanti u Milni. Na lijevoj strani toga glisera utvrđena su veća oštećenja. Sve osobe prevezene su plovilom milnjanske ispostave u luku u Milni, gdje su dale izjavu o pomorskoj nesreći.

Brodicom 463-HV upravljao je M. H. (1991. iz Splita), a brodicom bez oznake R.S. (1964. iz Beograda).

Utvrđeno je da voditelji brodica nisu bili u alkoholiziranu stanju te su imali uredne isprave za voditelja brodice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙