FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 22. rujna

ZAGREB, 21. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 22. rujna.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Ministarstvu turizma bit će riječi o pripremi turističke 2012. godine. Konferencija će biti održana nakon sastanka ministra turizma Damira Bajsa s predstavnicima turističkog sektora na kojem će se raspravljati o prijedlozima mjera za pripremu turističke 2012. Tom će sastanku, kako je najavljeno, biti nazočni predstavnici Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske obrtničke komore (HOK) te s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu - Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela (OMH), Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Kamping udruženja Hrvatske (KUH) i Udruge nezavisnih putničkih agenata Hrvatske (11,00 sati, Ministrstvo turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - Irsko-hrvatsko poslovno udruženje organizira tradicionalno godišnje predavanje "Ante Čičin-Šain", posvećeno prvom guverneru samostalne Hrvatske narodne banke i prvom veleposlaniku Republike Hrvatske u Irskoj. Ta se predavanja o aktualnim ekonomsko-financijskim temama održavaju šestu godinu zaredom, naizmjence u središnjim bankama Hrvatske i Irske. Ove godine, uvodno izlaganje na temu "Kriza u eurozoni: poruke za Hrvatsku" održat će viceguverner Hrvatske narodne banke (HNB) Tomislav Presečan, a uzvratni osvrt predavač ekonomije na Sveučilištu u Dublinu Colm McCarthy (14,30 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3).

RIJEKA - Sjednica Udruženja male brodogradnje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se u sklopu sajma Nautica 2011., koji se do 25. rujna održava u Rijeci. Na sjednici će, među ostalim, biti riječi o "CE certifikaciji" i predstavljen operativni program poticaja konkurentnosti i inovativnosti u maloj brodogradnji za 2011. (11,00 sati).

ZAGREB - Vodstvo Zagrebačkog velesajma (ZV) na konferenciji za novinare će najaviti grupu specijaliziranih sajmova "ZG7 - Zagrebački poslovni tjedan", koji će se održati od 27. do 30. rujna. U Sklopu grupe sajmova održat će se Međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologije i komunalne opreme "EMAT", Međunarodni sajam energetike, elekronike i automatizacije "Energetika" i Međunarodni sajam zaštite osoba i imovine "Interprotex". Tijekom četiri dana trajanja sajmova, koji su namijenjeni isključivo poslovnoj publici, bit će održano niz stručnih skupova i okruglih stolova o aktualnim temama (11 sati, ZV - Klub izlagača, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Organizatori regionalnog sajma mode "FASHION.HR industrija" predstavit će ovogodišnje izdanje sajma koji će se održati od 30. rujna do 2. listopada na Zagrebačkom velesajmu. Na konferenciji će biti predstavljeni izlagači, rezultati suradnje industrije i dizajna te brojni noviteti u sadržaju sajma (11,00 sati, dvorana Gold Class u Arena centru Zagreb, Lanište 32).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙