FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ Varaždinske županije: u programu Kukuriku koalicije ništa novo

VARAŽDIN, 21. rujna 2011. (Hina) - Član predsjedništva HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Mihalić ocijenio je danas kako u programu Kukuriku koalicije nema ništa novo i spektakularno, da se neke stvari ponavljaju, da su, kako je rekao, neke oprečne jer Čačić govori jedno, Milanović drugo, a Hrelja treće.

Mihalić je na konferenciji za novinare županijskog predsjedništva HDZ-a, nakon predstavljanja gospodarskog programa Kukuriku koalicije, rekao da HDZ očekuje kako će na parlamentarnim izborima dobiti barem jednak broj mandata kao i prošli put.

"Po anketama HDZ nikad nije bio pobjednik. Uvijek je po anketama pobjeđivala ljevica, a kad su se zbrojili glasovi - HDZ", rekao je Mihalić.

Član predsjedništva Anđelko Stričak je, govoreći o predsjedniku HNS-a Radimiru Čačiću, rekao da o gospodarstvu u Hrvatskoj, o poduzetništvu, često govori gospodin Čačić, koji je poznat kao samoproglašeni najpoznatiji poduzetnik iz ranih 90-ih. Sam je sebi tepao o velikim poslovnim uspjesima koje je nazivao poslovima stoljeća, ali, nažalost, zbog njegovih velikih poduzetničkih nesposobnosti ti poslovi su postali neuspjesi tisućljeća, ocijenio je Stričak.

Istaknuo je da je Čačić bio varaždinski župan te je, kad je županiju zadužio za oko milijardu kuna, promijenio prebivalište i sada je zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini. To također najbolje govori o njegovim sposobnostima, o tome koliko mu je stalo do Varaždina i ovog kraja, a i o spremnosti da se suoči s posljedicama lošeg vođenja županije.

"Kukuriku koalicija i njezini članovi neprekidno govore o modernim europskim moralnim vrijednostima. Međutim, te vrijednosti bi očito trebale vrijediti za sve osim za pojedine njihove članove. O tome i ne treba posebno govoriti jer je jučer bilo puno izvješćivanja iz Mađarske", istaknuo je Stričak.

Govoreći o SDP-ovcima, član predsjedništva županijskog HDZ-a Goran Kaniški je rekao da je "Slavko Linić u kolovozu najavio da će otpustiti 80 posto zaposlenih u javnom sektoru, a da njegov stranački kolega Ranko Ostojić nastavlja u istoj maniri i u jednom tjednku prijeti da će policiju staviti u službu Bajiću da goni HDZ-ovce.

HDZ-ova vlada, koja je na vlasti s HSS-om i predstavnicima manjina, zagovara jednakost svih pred zakonom te da nije važno tko je čiji član, nego tko je što učinio. Gospodin Ostojić to zaboravlja, to je ta neka nova pravednost koju nastoje promovirati - goniti samo određene političke strukture. Ako je tko što učinio, neka odgovara kao osoba, a ne da zbog toga mora ispaštati cjelina, izjavio je Kaniški te zaključio da to podsjeća na revanšizam i vremena za koja su se nadali da prošla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙