FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAZU: intenziviranje znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada

ZAGREB, 21. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zvonko Kusić na današnjem sastanku članova Uprave, tajnika razreda te voditelja i upravitelja Akademijinih znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica najavio je osnivanje Vijeća i odbora za koordinaciju njihova rada, a na sastanku su istaknuta i pitanja financiranja znanstvenoistraživačkog rada.

Predsjednik Akademije u uvodnom je izlaganju istaknuo i potrebu intenziviranja cjelokupnog znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada HAZU te potrebu usklađenije suradnje između pojedinih zavoda Akademije, ističe se u priopćenju HAZU-a.

Misija je Akademije pojačati uključivanje u društvena zbivanja i aktivno djelovanje na promjenu društvene svijesti te na stvaranje novih vrijednosti u društvu, za što u Akademiji ima snage i potencijala, ističe se u priopćenju u kojemu se dodaje kako se velik znanstveni potencijal nalazi upravo u znanstvenoistraživačkim i umjetničkim jedinicama Akademije čije je rezultate rada potrebno još više predstaviti javnosti.

Na sastanku su istaknuta otvorena pitanja zapošljavanja znanstvenih novaka po isteku ugovora te financiranje znanstvenoistraživačkog rada od strane lokalnih zajednica kao i potreba intenzivne pripreme za nove znanstvenoistraživačke projekte.

U raspravi, koja se vodila na temelju izvješća svih jedinica za razdoblje od 1. siječnja do 31. kolovoza, sudjelovali su glavni tajnik akademik Pavao Rudan, potpredsjednik akademik Velimir Neidhardt, akademik Vlatko Silobrčić, prof. dr. sc. Vladimir Đuro Degan, akademik Petar Strčić, akademik Ivan Cifrić, akademik Andrija Mutnjaković, prof. dr. sc. Stella Fatović i akademik Vladimir Marković.

U Hrvatskoj akademiji danas djeluje ukupno 30 jedinica: 15 jedinica u Zagrebu (9 znanstvenoistraživačkih, 4 muzejsko-galerijske te Arhiv i Knjižnica Akademije) i 15 jedinica izvan Zagreba (u Rijeci s područnom jedinicom u Puli, Dubrovniku (3), Cavtatu, Zadru, Osijeku, Požegi, Splitu, Varaždinu, Bjelovaru, Vukovaru, Vinkovcima, Trstenom i Korčuli. U svim znanstvenoistraživačkim i muzejsko-galerijskim jedinicama radi ukupno 211 osoba od čega je 127 zaposlenika u znanstvenim, suradničkim i stručnim zvanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙