FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primanje za kapetana broda američke ratne mornarice

RIJEKA , 20. rujna 2011. (Hina) - Kapetan zapovjednog broda 6. flote američke ratne mornarice "USS Mount Whitney" Ted Williams danas se na primanju u primorsko-goranskoj županiji zahvalio na gostoprimstvu i potpori te županije tijekom remonta broda u brodogradilištu "Viktor Lenac."

Zapovjedni brod "USS Mount Whitney" od prošlog je tjedna u brodogradilištu "Viktor Lenac", u kojemu će tijekom sljedeća dva mjeseca na njemu biti obavljen remont. Posao na brodu izgrađenom 1971. kostrensko brodogradilište je dobilo na natječaju.

Župan Zlatko Komadina poželio je posadi, koja je smještana u Crikvenici, ugodan boravak te da remont bude uspješan. Rekao je da se nada da to neće biti posljednji remont nekog broda američke ratne mornarice u hrvatskom brodogradilištu.

Dodao je da su danas predstavnici veleposlanstva SAD-a posjetili Brodogradilište 3. maj te da bi i to brodogradilište moglo surađivati s američkom vojnom flotom, kao i s ostalim naručiteljima iz SAD-a, za koje je to riječko brodogradilište već radilo.

Među ostalim, Komadina je rekao da hrvatski građani cijene doprinos SAD-a za vrijeme Domovinskog rata i u području bivše Jugoslavije gdje su, kako je istaknuo, SAD odigrale značajnu ulogu u zaustavljanju sukoba.

Kapetan zapovjednog broda "USS Mount Whitney" Ted Williams zahvalio je na gostoprimstvu, iskazao nadu da će gostoprimstvo moći uzvratititi te ocijenio da se na osnovi ovog posjeta mogu predvidjeti dobri odnosi i u budućnosti.

Williams je rekao da su u "Viktoru Lencu" profesionalno pristupili projektu remonta te da je od predstavnika veleposlanstva SAD-a, koji su jutros posjetili Brodogradilište 3. maj, čuo samo pohvale.

Prije prijama u županiji, prijam za kapetana Teda Williamsa i suradnike priredili su i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednica riječkog Gradskoga vijeća Dorotea Pešić Bukovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙