FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatskoj pobjeda

POTCHEFSTROOM, 18. rujna 2011. (Hina) - Hrvatska je osigurala mjesto u svjetskoj skupini Davis kupa nakon što je u nedjelju u četvrtom meču najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio 6-4, 6-2, 6-4 Rika de Voesta i tako osigurao Hrvatskoj vodstvo od 3-1 u susretu s Južnofaričkom Republikom.

Čilić je trebao igrati protiv Kevina Andersona, ali se južnoafrički tenisač povukao prije početka meča zbog ozljede i zamijenio ga je De Voest, 133. tenisač na ATP listi.

Hrvatski tenisač je u ovom susretu pokazao zašto je 26. na ATP ljestvici i ni u jednom trenutku nije doveo svoje vodstvo u pitanju.

Čilić je susret počeo breakom i nakon nešto manje od sat vremena igre poveo je 1-0 u setovima. U drugom setu, dominacija našeg tenisača nije dovedena ni jednom u pitanje-osvojio je osam od osam poena nakon prvog seta i nakon 33 minute, povećao je vodstvo na 2-0 u setovima.

De Voest je do prve break-lopte u meču došao u trećem setu kod 3-2.

U trećem setu je opet naš tenisač na početku došao do breaka i poveo 3-2. Tu je De Voest prvi put uzeo poen na početni udarac našeg tenisača, ali je u idućem gemu Čilić došao do breaka, petog u meču i nakon toga mirno okončao meč i donio ključni treći bod Hrvatske u ogledu protiv Južnoafričke Republike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙