U kulinarskom spektaklu kuhače su ukrstili vrsni kuhari iz sedam zagorskih restorana. Zadatak im je bio pripraviti autorsko jelo od mesa zagorskog purana, koji je upravo ovih dana dobio oznaku zaštite zemljopisnog podrijetla.
Tom zahtjevnom zadatku u borbi za naslov najboljega zagorskog kuhara odazvali su se kuhari poznatih zagorskih restorana i hotela: Josipa Antolić, Mislav Božić, Zdenko Brlić, Lucija Dlesk, Tomislav Kožić, Andreja Šaić te Ljiljana Vinković. Pobijedio je majstor Kožić iz marijabistričkog hotela Bluesun Kaj.
Kulinarska majstorstva u kuhinji Terma Tuhelj izvodili su i Mate Janković, kuhar koji je ocjenjivao kulinarska dostignuća u „Masterchefu“, i koji je prvi put u životu pripremao jelo od mesa zagorskog purana. Najboljeg kuhara odabrao je žiri sastavljen od vrsnih hrvatskih kuhara: Ivica Štruml, Branko Čukelj i Tomislav Špiček.
Izvan konkurencije natjecao se zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić, kojem je kuhanje strastveni hobi. On je pripravljao puricu punjenu inćunima.
Kulinarsko natjecanje pratili su i brojni zagorski proizvođači hrane i vina i predstavnici agroturizma koji su predstavili i svoje proizvode i usluge, što tvori cjelinu zagorske gastronomije objedinjene u novoj turističkoj brošuri.