FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Afrika - Hrvatska 1:0

POTCHEFSTROOM, 16. rujna 2011. (Hina) - Teniska reprezentacija Južne Afrike povela je protiv Hrvatske 1:0 u borbi za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Bod za Južnu Afriku u meču koji se igra u Potchefstroomu, gradu 120 kilometara udaljenom od Johannesburga, donio je Kevin Anderson pobijedivši Ivana Dodiga 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (5).

U drugom susretu dana sastaju se prvi hrvatski reket Marin Čilić i Izak van der Merwe. Čilić je do sada nije igrao protiv 128. tenisača svijeta.

Bio je to prvi međusobni susret dvojice tenisača koji su gotovo susjedi na ATP ljestvici, Anderson je na 34. mjestu, a Dodig tri stepenice niže. Za obojicu je ovo najbolja sezona u karijeri i očekivanja kako će to biti izjednačen meč pokazala su se točnom. Odlučivale su sitnice, koje su na koncu prevagnule na stranu južnoafričkog tenisača.

U prvom setu gledali smo posve ravnopravnu igru, izuzev jednog Dodigovog 'crnog gema' koji je na koncu i odlučio set. Kod rezultata 3:2 Anderson je iskoristio slabiju igru suparnika i načinio break odluke. Potom je mirno priveo set kraju i nakon 38 minuta igre poveo je 1:0. Južnoafrikanac je igrao čvršće i odlučnije, imao je nešto bolji servis i već broj winnersa.

U drugom setu Dodig je popravio servis, no Anderson je i dalje igrao agresivnije. Više je riskirao što se pokazalo možda i ključnim. Dodig je kod rezultata 2:2 imao tri break lopte, no nije ih iskoristio. Kazna je uslijedila u sedmoj igri kada je hrvatski tenisač po drugi put u meču izgubio svoj servis. Anderson prednost nije ispustio i nakon sat i pol igre imao je veliku prednost.

Dodig se u trećem setu počeo daleko više kretati, napokon je zaigrao hrabrije i već u drugoj igri je oduzeo servis suparniku, a potom poveo i 3:0. U petom gemu je Anderson opasno stiskao, no kada je Dodig odbio sve njegove napade i poveo 4:1 bilo je jasno kako taj set neće izgubiti. Na koncu je Dodig nakon 57 minuta igre dobio set 6:3.

Početkom četvrtog seta činilo se kako će Dodig nastaviti s uzlaznom putanjom, posebice nakon što je kod rezultata 2:2 oduzeo servis suparniku. Međutim, već u idućem gemu je 'uprskao' i Južnoafrikanac se vratio u život. Obojica tenisača su potom mirno držala servise, pa je odlučivala trinaesta igra. Dodig je u 'tie-breaku' zapucao zicer na mreži, a potom imao i dvostruku servis pogrešku što su bili preveliki pokloni da ih Anderson ne iskoristi i nakon tri sata i 22 minute privede meč kraju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙