FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IBM Forum u Umagu

UMAG/ZAGREB, 15. rujna 2011. (Hina) - IBM Forum 2011, jedna od najvećih poslovnih i ICT konferencija u Hrvatskoj, otvoren je danas u Umagu pod sloganom "Stoljeće iskustva za pametniji planet".

Tijekom dvodnevne konferencije IBM-ovi domaći i međunarodni stručnjaci pred više od 400 sudionika predstavit će najnovija IBM-ova poslovna rješenja, usluge i tehnologiju kroz pet nizova predavanja, diskusiju i okrugli stol.

"IBM Forum prenosi ideju pametnijeg planeta, koju je IBM pokrenuo prije dvije godine te nastavlja stoljetnu tradiciju znanja i iskustva, izjavio je na svečanom otvorenju Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska.

Napomenuo je kako je IBM u svijetu prepoznat kao tvrtka koja stvara nove trendove, a nit vodilja na kojem će se bazirati djelovanje u budućnosti može se opisati sloganom "Inovacije koje čine razliku".

U sklopu svečanog otvaranja devetog IBM Foruma Richard Talbot, direktor proizvodnje IBM Power Systems, održao je predavanje o poznatom superračunalu Watson. Talbot je imao vodeću ulogu u stvaranju tehnologije POWER7, visoko-oktanskog MFLOP stroja koji stoji iza uspjeha tog superračunala.

Posebnost drugoga dana ovogodišnjeg Foruma, najavljuju organizatori, bit će predstavljanje nove inačice uspješnog sustava za pohranu podataka XIV Gen3, koji je četiri puta brži od prethodnih modela i ima poboljšani softver za upravljanje. IBM je do sada isporučio više od 4500 XIV sustava klijentima diljem svijeta, među kojima je 1100 novih korisnika koji su taj sustav odabrali za vlastitu pohranu podataka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙