FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam cjeloživotnog učenja na Trg bana Jelačića

ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Sajmom cjeloživotnog učenja, koji se do 18 sati održava na Trgu bana Josipa Jelačića, završit će 5. Tjedan cjeloživotnog učenja na kojemu je sudjelovalo više od 500 institucija iz cijele zemlje koje su promicale izobrazbu i raznolikost cjeloživotnog učenja.

Na Sajmu brojne ustanove za izobrazbu odraslih, škole i udruge nude građanima informacije o mogućnostima izobrazbe i učenja te o vrstama obrazovnih programa.

Tako učilište Apis nudi poljoprivedni obrazovni program osposobljavanja za pčelara, voćara, povrćara i ratara. Obrtničko učilište - ustanova za obrazovanje odraslih nudi, uz ostale, programe osposobljavanja za keramičara, montera, krovopokrivača, Učilište Algebra programe za web i grafičke dizajnere te specijaliste za digitalnu fotografiju i obradu. Pučko otvoreno učilište Centar nudi programe srednje škole za ekonomiste, komercijaliste, hotelijersko-turističke tehničare i dr. Svaka će ustanova tijekom Sajma jednom posjetitelju darovati besplatno pohađanje jednoga svog obrazovnog programa.

Tjedan cjeloživotnog učenja organizirala je od 8. do 15. rujna Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod pokroviteljstvom vlade i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Tijekom te manifestacije obrađivale su se teme vezane uz ključne kompetencije, sveobuhvatnost obrazovne ponude u osnovnim i srednjim školama, učenje za treću životnu dob, obrazovanje u poduzeću i dr. Građane se nastojalo upoznati s različitim mogućnostima obrazovanja i učenja te ih dodatno motivirati da se još snažnije okrenu svakodnevnom učenju.

Ove je godine utemeljena i nagrada "Maslačak znanja", kao poticaj za postiguća u učenju odraslih osoba. Organizator navodi kako je ovogodišnji Tjedan rekordan je po broju sudionika, programa, događanja i posjetitelja. Naime, tijekom proteklih sedam dana diljem Republike Hrvatske održalo se više od 350 događanja u kojima je sudjelovalo preko 500 različitih institucija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙