FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mišetić: netočno je da je Miroslav Tuđman Karadžićev svjedok

ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Bivši ravnatelj HIS-a Miroslav Tuđman nije svjedok obrane bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, poručio je u srijedu odvjetnik Luka Mišetić reagirajući na pisanje dijela bosanskih medija koji su prenijeli da je Tuđman pristao biti Karadžićevim svjedokom na suđenju za genocid u BiH koje se protiv njega vodi pred Haaškim sudom.

"On nije pristao svjedočiti za obranu Radovana Karadžića", istaknuo je Mišetić koji zastupa bivšeg šefa HIS-a u povodu Karadžićeva zahtjeva za razgovorom njegove obrane s Tuđmanom o dostavljanju oružja Bošnjacima tijekom rata u BiH.

"Protiv Miroslava Tuđmana je izdana subpoena zbog toga što je odbio dobrovoljno surađivati s obranom Radovana Karadžića. Gospodin Tuđman se jedino suglasio poštivati subpoenu koju je izdao sud, a što po zakonu i mora učiniti", ističe njegov odvjetnik.

Karadžić je zatražio da mu se u okviru pripreme obrane omogući razgovor s Tuđmanom smatrajući da je on kao šef HIS-a znao za isporuke, odnosno krijumčarenje oružja Bošnjacima tijekom rata u BiH.

Tuđman je odgovorio kako neće odgovarati na pitanja koja se tiču hrvatske nacionalne sigurnosti, čak ni uz obvezujući nalog suda jer bi time kršio hrvatske zakone.

Nakon toga predstavnici Hrvatske izjasnili su se da bi se pod određenim uvjetima Tuđmana moglo osloboditi čuvanja tajne, a Karadžić je izvijestio sud kako je te uvjete ispunio navodeći među ostalim kako vodi Tuđmana kao svjedoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙