FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: provaljeno u stan predstavnice njemačke manjine

ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Nepoznati lopov provalio je jučer u stan akademske slikarice i predstavnice njemačke manjine u Zagrebu Jasminke Petre Petter i uništio velik dio dokumentacije i fotografija te na podu ostavio izgaženu zastavu SR Njemačke, doznaje se danas od Narodnog saveza Nijemaca Hrvatske i zagrebačke policije.

U stan na Medveščaku provaljeno je između 10,30 i 14,30 sati. U policiji kažu da se još utvrđuje što je provalnik ukrao, a što uništio.

Iz Narodnog saveza Nijemaca Hrvatske izvijestili su da su provalnici uništili velik dio dokumentacije i fotografija, da je na podu izgažena zastava SR Njemačke, a nož s oznakom NATO ostavljen u "položaju prijetnje". Stotine vrijednih knjiga i slika također je bačeno na pod, a sve privatne stvari razbacane, kažu u savezu te dodaju da bi, s obzirom na odabrane dokumente i predmete, trebalo biti jasno tko su kriminalci.

U savezu se pitaju nije li riječ o prijetnji i zapreci kandidature Jasminke Petre Petter na skorim izborima. Kažu da osim hvatanja počinitelja očekuju i političku osudu događaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙