FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen okršaj s talibanima u Kabulu

KABUL, 14. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Snage sigurnosti ubile su šest talibana koji su sudjelovali u napadima na ciljeve u Kabulu i tako nakon 20 sati okončale okršaj u glavnom gradu Afganistana, službeno je objavljeno u srijedu.

"Operacija je upravo završena a policija je ubila šest terorista, pojedinosti o žrtvama objavit ćemo naknadno", objavio je na Twitteru glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki.

U utorak su agencije objavile da su poginula najmanje dva civila i četiri policajca, a 22 osobe su ozlijeđene u talibanskim napadima na Kabul. Više od dvanaestak eksplozija odjeknulo je u u središtu grada gdje se nalaze diplomatska predstavništva.

Talibanski samoubojice počeli su u utorak u središtu Kabula usklađene napade, a ciljevi su bili sjedište međunarodnih snaga NATO-a te američko veleposlanstvo.

Talibani su zauzeli zgradu u gradnji u gradskom središtu u blizini diplomatske zone i iz nje ispalili rakete prema nekoliko veleposlanstva i NATO-ovoj bazi te zgradama afganistanske uprave. U grad je istodobno upalo i nekoliko bombaša samoubojica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙