FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MSU i Siemens potpisali ugovor o suradnji

ZAGREB, 12. rujna 2011. (Hina) - Muzej suvremene umjetnosti potpisao je danas ugovor o suradnji s tvrtkom Siemens Hrvatska, prema kojemu će Siemens financirati održavanje jednog od najatraktivnijih izložbenih prostora u Zagrebu - Medijsku fasadu MSU-a namijenjenu isključivo umjetničkim video radovima.

Siemens će MSU sponzorirati iznosom od 70 tisuća kuna tijekom sljedeće godine. Medijska fasada Muzeja, što je najveći LED ekran u regiji, namijenjena je isključivo umjetničkim video radovima.

Ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić rekla je na konferenciji za novinare kako je u prošloj godini devet međunarodnih programa bilo izvedeno na Medijskoj fasadi, naglasivši kako je to važan izložbeni prostor Muzeja koji se, među ostalim, bavi i filmom, videom i multimedijskom umjetnošću. Takav intenzivan program, upozorila je ravnateljica, doveo je i do problema i potrebe da se redovito vodi briga o tom medijskom prostoru.

Najavila je i kako danas Muzej započinje s jesenskim programom na Medijskoj fasadi, a u sklopu programa "Izmještanje i Geometrija uzvišenog", koji su dio paralelnog programa 12. istanbulskog Bijenala.

Svoj rad će već večeras predstaviti umjetnik David Cotterrell koji se bavi rekontekstualizacijom, pitanjima o mogućnosti prezentacije i shvaćanja suvremenih lokalnih problema prezentiranih u nekom posve drugom kontekstu. Istim se temama bavi još osam umjetnika koji će se, nakon Cotterrella, predstaviti na Medijskoj fasadi MSU-a do 20. studenog.

Predsjednik uprave Siemensa Mladen Fogec izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te izrazio nadu da će to potaknuti i druge tvrtke da se, umjesto u sport i modu, usmjere na kulturu, umjetnost i tradiciju, čime se pokazuje identitet naroda.

Napomenuo je da su u prošloj godini izdvojili oko dva milijuna kuna za sponzorstva i donacije za zanimljive i kreativne projekte, zaštitu i edukaciju djece i mladih te za očuvanje prirodne i kulturne baštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙