FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lenac dobio remont zapovjednog broda Šeste flote

ZAGREB, 12. rujna 2011. (Hina) - Zapovjedni brod američke 6. flote servisirat će se u hrvatskome brodogradilištu, objavili su u ponedjeljak u Zagrebu hrvatski ministar obrane Davor Božinović i zapovjednik Savezničkog zapovjednštva združenih snaga Napulj i zapovjednik Mornaričkih snaga SAD-a za Europu i Afriku, admiral Samuel J. Locklear.

Ugovor vrijedan šest i pol milijuna eura potpisan je u drugoj polovici kolovoza, uskoro se očekuje početak radova, a rok za završetak je 60 dana, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za tisak.

Ministar Božinović naglasio je kako je suradnja s američkim saveznicima izvrsna, a jedno od tih područja jest i "iskorištavanje hrvatskih brodogradilišta". Lenac je dobio posao remonta i održavanja zapovjednog broda Šeste flote USS Mount Whitney, rekao je i izrazio nadu da je taj posao vjesnik duge i plodonosne suradnje.

"Siguran sam da je to prilika koju će hrvatska brodogradnja, hrvatski brodograditelji koji imaju veliku tradiciju i veliko znanje, iskoristiti jer ja ovaj posao vrijedan šest i pol milijuna eura, vidim kao vjesnik novih i plodonosnijih poslova u tom segmentu, između Hrvatske, naših škverova i SAD-a i njihovih oružanih snaga", rekao je Božinović.

Riječko bodogradilište "Viktor Lenac dobilo je taj posao na natječaju, a na temelju iskustva, sposobnosti, transparentnosti, fleksibilnosti i vrijednosti ponude", rekao je admiral Locklear.

Zapovjedni brod USS Mount Whitney bit će održavan i servisiran u Lencu, rekao je, a to je brodogradilište izabrano između nekoliko konkurenata iz cijele Europe.

Admiral je izrazio nadu da će to biti primjer potencijala hrvatskih brodogradilišta, da mogu igrati ulogu i u budućem servisiranju i održavanju američkih plovila te da će se stvoriti prilika za obuku i tehničku suradnju kojom će se nastaviti širiti veze između američke Šeste flote i hrvatske strane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙