FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruxelles pohvalio grčke mjere i najavio povratak stručnjaka

BRUXELLES, 11. rujna 2011. (Hina/AFP) - Europska komisija je u nedjelju najavila da će se njezini stručnjaci idućih dana vratiti u Grčku kako bi do konca rujna postigli dogovor o isplati nove rate kredita, pošto je Atena objavila nove mjere štednje.

"Stručnjaci Europske komisije će se idućih dana vratiti u Atenu kako bi grčkim vlastima pružili stručnu pomoć u poslu koji je u tijeku", rekao je u priopćenju povjerenik za gospodarska pitanja Olli Rehn.

Taj će povratak biti uvod u povratak cijele ekipe grčkih vjerovnika, takozvane trojke (Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond), koja je početkom rujna napustila zemlju zbog nedovoljnog napretka grčke vlade u ispunjavanju obveza glede smanjenja deficita.

"Kada Grčka ispuni uvjete, očekujem da će se posao trojke (zadužene za nadzor grčkih financija i sačinjene od stručnjaka triju ustanova) završiti do konca rujna", dodao je Rehn.

Ova informacija dolazi pošto je grčka vlada u nedjelju najavila nove mjere za smanjenje javnog deficita, među kojima poseban porez na nekretnine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙