FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 10. do ponedjeljka 12. rujna

ZAGREB, 9. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za razdoblje od subote 10. rujna do ponedjeljka 12. rujna.

SUBOTA 10. rujna

----------------

JAROSLAVLJ - Ruska komemoracija za hokejaše koji su poginuli u srijedu u avionskoj nesreći. Poginule su 43 osobe od 45 u avionu, a preživjeli su jedan igrač Lokomotiva i jedan član posade. Oni su još u kritičnom stanju. Identificirano je 39 tijela, od toga 13 stranaca. Trojica čeških igrača bit će pokopana u Češkoj, a ruski hokejaš Aleksandar Kaljagin bit će pokopan u subotu u svojem rodnom Čeljabinsku, na Uralu.

U subotu prije oproštaja održat će se pravoslavni vjerski obred.

VENECIJA - Zatvara se 68. Venecijanski filmski festival filmom Whita Stillmana "Dame u nevolji".

NEDJELJA 11. rujna

------------------

ZAGREB - Američko veleposlanstvo u Zagrebu obilježava 10. godišnjicu napada 11. rujna 2001. Uz američkoga veleposlanika Jamesa Foleya na komemoraciji će, prema najavi iz američkog veleposlanstva, govoriti hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor. Veleposlanik Foley predat će vatrogasna odijela američkih vatrogasaca hrvatskima u čast palim vatrogascima koji su stradali u napadu 11. rujna kao i vatrogascima diljem svijeta.

SAD - Obilježava se 10. godišnjica od terorističkih napada 11. rujna 2001. u čast žrtvama iz mnogih zemalja koje su poginule u Svjetskom trgovačkom centru, Pentagonu i u avionu na letu 93 u Shanksvilleu u saveznoj državi Pennsylvaniji. U napadima je poginulo više od tri tisuće ljudi. Američki predsjednik Barack Obama posjetit će sve tri lokacije.

PONEDJELJAK 12. rujna

---------------------

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primit će u posjet kinesko izaslanstvo koje predvodi general zbora Xu Caihou, član političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i potpredsjednik središnje vojne komisije Narodne Republike Kine.

BEOGRAD – Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz dolazi u Beograd u radni posjet tijekom kojeg se očekuje njegov susret sa predstavnicima srbijanske vlasti, voditeljem srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim tribunalom Rasimom Ljajićem, tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i članovima tima i službi anagažiranih na uhićenju haaških optuženika. Ovo će biti prvi posjet Brammertza Beogradu nakon nedavnih uhićenja preostalih haaških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

BERLIN - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso osjetit će Njemačku i razgovarati s kancelarkom Angelom Merkel.

KAIRO - Turski premijer Tayyip Erdogan u posjetu Egiptu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙