FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Franak na tjednoj razini oslabio 8,28 posto

ZAGREB, 9. rujna 2011. (Hina) - Kuna je na danas utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) u odnosu na jučerašnju tečajnicu kao i na tečajnicu od prošloga petka ojačala prema švicarskom franku i to na dnevnoj razini za 0,10 posto, a na tjednoj za 8,28 posto.

Srednji tečaj franka na tečajnici HNB-a, koja se primjenjuje od sutra, iznosi 6,170145 kuna.

Švicarska je valute ovoga tjedna zabilježila pad ispod 7 kuna, odnosno, švicarski je franak na tečajnici utvrđenoj 6. rujna u odnosu na dan ranije utvrđenu tečajnicu pao prema kuni za rekordnih 7,24 posto, na srednji tečaj od 6,227 kuna.

Pad tečaja franka na tečajnici HNB-a bio je posljedica kretanja na međunarodnom tržištu na kojem se također bilježio oštar pad franka, a nakon što je švicarska središnja banka (SNB) 6. rujna fiksirala tečaj franka prema euru, odnosno objavila da je utvrdila minimalni tečaj na razini od 1,2 franka za euro, te da će braniti taj tečaj tako što će kupovati strane valute u neograničenim količinama.

Kuna je na danas utvrđenoj tečajnici HNB-a u odnosu na jučerašnju tečajnu listu ojačala prema euru za 0,08 posto, dok je na tjednoj razini prema euru oslabila za 0,11 posto.

Srednji tečaj eura na danas utvrđenoj tečajnici iznosi 7,486854 kune.

Kuna je na dnevnoj i tjednoj razini oslabila i prema američkom dolaru i prema britanskoj funti, prema dolaru na dnevnoj razini za 1,74 posto, a na tjednoj za 3,28 posto, dok je prema funti oslabila za 1,90, odnosno 1,72 posto.

Srednji tečaj dolara na tečajnici HNB-a, koja se primjenjuje od sutra, iznosi 5,420935 kuna, a funte 8,656323 kune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙